Парк отворен на мјесту на ком је била предвиђена зграда / - ПГ Биро
06/08/2021 u 21:52 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Отворен парк испод Љубовића

Дjечиjе игралиште изграђено jе на подлози од тартана са комбинованом справом за игру дjеце, док jе рубом парка изграђена вишенамjенска кружна стаза

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић, обишао jе завршне радове у парку испод Љубовића.

Из ПГ бироа подсjећају да jе Главни град поштуjући вољу грађана и увиђаjући негативне последице по околину, недавно ставио ван снаге ДУП „Забjело- Љубовић”, по коjем jе на овоj локациjи била планирана изградња зграде и наjавио формирање зелене површине. 

Градоначелник Вуковић jе истакао да jе на оваj начин створен нови простор за безбрижну игру малишана и одмор и рекреациjу стариjих суграђана. 

– Вечерас смо се окупили да промовишемо jедну од наjљепших прича везаних за рад ове градске управе и пуно ми jе срце због тога. Имали смо слуха за потребе и жеље наших суграђана и поносан сам на то што смо ову инициjативу реализовали скупа – казао је Вуковић. 

Директорица Зеленила Даца Поповић изразила jе задовољство због завршетка радова на петоj парковскоj површини ове године.

– Испунили смо jош jедно обећање и заjедно са колегама из Комуналних услуга и Агенциjом за становање створили jош jедан простор за игру, рекреациjу и одмор. Имаjући у виду броj стамбених обjеката, те саобраћаjница у близини, потрудили смо се да оваj простор озеленимо у наjвећоj могућоj мjери – казала jе Поповић.

Дjечиjе игралиште изграђено jе на подлози од тартана са комбинованом справом за игру дjеце, док jе рубом парка изграђена вишенамjенска кружна стаза.

Парк jе освиjетљен и ограђен заштитном оградом, опремљен парковским мобилиjаром, а постављени су и чесма, справе за тренинг на отвореном, као и столови за шах и стони тенис.  

У парку jе посађено преко 70 одраслих садница различитог дрвећа, а травњак посиjан на 1.500 квадратних метара. Парк jе покривен и системом за наводњавање како би се биљни фонд сачувао током врелих љетњих мjесеци. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:42