/ -
11/03/2022 u 17:30 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Парк на Старом аеродрому добија терентану на отвореном

Парк је површине 4.000 квадрата, вриједности цирка 143.000 еура

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић, са сарадницима, обишао jе завршене радове у парку у Змаj Jовиноj улици на Старом аеродрому. Парк је површине 4.000 квадрата, вриједности цирка 143.000 еура.

– Сjећамо се, приjе неколико година, колико смо често слушали о томе како jе Подгорица изгубила епитет зеленог града и колико су се суграђани, с правом, жалили како не постоjе овакви и слични садржаjи или барем не у довољноj мjери – каже Вуковић.

Он каже да су прије десетак дана добили потврду квалитета рада градске управе, тако што jе Европска агенциjа за заштиту животне средине, Подгорицу прогласила петим наjзелениjим градом у Европи.

Директорица Зеленила Даца Поповић истиче да су са Комуналним услугама и Агенциjом за становање уредили оваj простор гдjе jе изграђено дjечjе игралиште на подлози од тартана.

– Постављен jе урбани мобилиjар за миран одмор, смjештен испод надстрешница, док jе за рекреативце постављена теретана на отвореном, сто за стони тенис, као и два стола за шаха. Посађено jе 100 одраслих садница дрвећа, обезбиjеђен систем за наводњавање и уграђена нова расвjета – казала jе Поповић.

Управник jедне од околних зграда и jедан од покретача инициjативе за уређење ове површине Jасмин Спахић казао jе да су мjештани задовољни и да су нека првобитна очекивања превазиђена, те да се парк већ увелико користи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 10:56