Посадили 50 нових садница / Архива Дана
12/03/2022 u 07:19 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Петиција Пипера: Светлана Кана Радевић да добије меморијални парк

Петицију ћемо упутити Главном граду јер желимо да се ова страна Малог брда прогласи меморијалним парком архитекте Светлане Кане Радевић јер је она наша Пиперка, каже Драгутин Вучинић

Мјештани Пипера припремају петицију да се простор Малог брда који је оплемењен са новим садницима буде меморијални парк архитекте Светлане Кане Радевић. Иницијатива ће, како је саопштио Драгутин Вучинић, представник мјештана, бити упућена Главном граду.

– Петицију ћемо упутити Главном граду јер желимо да се ова страна Малог брда прогласи меморијалним парком Светлане Кане Радевић јер је она наша Пиперка. Желимо да то посветимо њој. У тај процес ћемо укључити и удружење архитеката КАНА, па нека они или нацртају меморални парк или нека садржаје осмисле. Желимо да овај простор да буде парк, па да видимо онда ко ће кренути да заузима градски парк – навео је Вучинић.

image

Садњу помогли и радници Зеленила

Архива Дана

Вучинић наводи да су на овом простору јуче посадили још 50 садница аутохтоног дрвећа са подручја Пипера. Саднице су, како је навео Вучинић, посађене на простору на којем је прије неколико дана почела припрема темеља за градњу куће.

– Акцију садње ми смо спровели заједно са представницима Зеленила и Секретаријата за планирање и одрживи развој. На терен је изашао и нелегални градитељ који је на том простору почео припреме за темеље куће. Ми смо дали рок од два дана да уклони пијесак који је истоварио. Уколико то не уради, ми ћемо га поравнати и нећемо никоме више дозволити ни ограду да постави, а не да крене кућу да гради. Нелегални градитељи у Пиперима неће проћи. Надамо се да ће се у рјешавање проблема коначно укључити и Урбанистичко-грађевинска инспекција – рекао је Вучинић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 20:42