Пиперска улица пуна препрека / -Д.Љ.
30/10/2021 u 07:55 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пиперске улице нема у подгоричким плановима за санацију

Из ПГ бироа су истакли да је потпуна реконструкција Пиперске улице урађена у двиjе фазе, прва је била 2006., а друга 2008. године, те да није планирана њена поновна реконструкциjа

Пиперска улица у Загоричу иако прије неколико година реконструисана пуна је препрека. На сваком кораку су испупчења, удубљења, као и рупе. Ово је изузетно прометна саобраћајница па мјештани позивају надлежне да је реконструишу и исправе лоше одрађен посао. Међутим, из ПГ бироа су истакли да је потпуна реконструкција Пиперске улице урађена у двиjе фазе, прва је била 2006. године, а друга 2008. године, те да није планирана њена поновна реконструкциjа.

– Саобраћаjница се налази на граници између два планска документа ДУП "Загорич 3 и 4" и ДУП "Загорич 3 и 4 -зона 2". ДУП "Загорич 3 и 4 - зона 2" налази се у регистру планске документациjе Министарства екологиjе, просторног планирања и урбанизма, те да планским рjешењем ниjе предвиђена изградња паркинг мjеста дуж исте, док се ДУП "Загорич 3 и 4" не налази у регистру важеће планске документациjе – навели су из ПГ Бироа.

Мјештанин Ратко Николић навео је да је улица лоше урађена, те да је за релативно кратко вријеме пропала.

image

Ратко Николић

-Д.Љ.

– Примијетио сам да возачи како би избјегли разна удубљења и испупчења, како ауто не би уништили често пређу и супротну траку. Шахтови од канализације су лоше урађени, нијесу нивелисани, тако да је очигледно било пропуста приликом градње – казао је Николић.

Драгомир Смоловић је истакао да је очигледна пракса да се ниједна улица или булевар нијесу изградили, а да је нијесу одмах прекопани.

– Улица је била урађена лијепо, али сада има прекопа и улегнућа на неколико мјеста. Пропала је, јер није добро урађен тампон. Квалитет асфалта је био добар, али подлога није добра. Улица би могла да се лако поправи на неколико ударних тачака. Доста је прометна, велико је ово насеља, њоме пролази и градски аутобус. Врло се брзо вози, посебно у вечерњим часовима, а нема ни "лежећих полицајаца", ни саобраћајне полиције – навео је Смоловић.

Житељ Златко Грабеж каже да имају проблема са паркингом.

image

Златко Грабеж

-Д.Љ.

– Направљен је велики број зграда на малом простору, а мало паркинг мјеста. Живим у једној од зграда и лутрија је да се нађе паркинг. Због тога су пуни тротоари аута, тотални је хаос. Што се тиче асфалта, све се само нешто крпи и све је то кратког вијека. Требало би је рекононструисати како треба – казао је Грабеж.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 16:55