Парк испод брда Љубовић / - фото: Подгорица.ме
23/06/2021 u 16:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Почели радови на изградњи парковске површине испод Љубовића

Вриjедност ове инвестициjе износи око 110.000 еура

Екипе градског предузећа Зеленила д.о.о. Подгорица данас су започеле радове на формирању нове парковске површине испод брда Љубовић.

– У току су радови на равнању терена, након чега ће се приступити обиљежавању позициjа радова, изградњи шетних стаза и платоа, а потом и садњи биљног материjала и уградњи дjечиjег и другог мобилиjара намиjењеног за спорт, рекреациjу и одмор – саопштили су из ПГ Бироа. 

По завршетку радова, на површини од око 2.250м2 наћи ће се више од 70 одраслих садница дрвећа, а травњак ће бити формиран на око 1.500м2. Осим озелењавања, на овом простору ће, на подлози од тартана, бити изграђено дjечиjе игралиште са комбинованом дjечиjом справом, док ће рубним диjелом бити изграђена вишенамjенска кружна стаза. Простор ће бити додатно опремљен и парковским мобилиjаром и столовима за стони тенис и шах. Вриjедност ове инвестициjе износи око 110.000 еура.

ИЗ ПГ Бироа подсjећају да је Главни град претходно ставио ван снаге ДУП “Забjело-Љубовић”, коjи jе предвиђао изградњу стамбеног обjекта на овоj локациjи, и наjавио изградњу парковске површине коjа ће умногоме доприниjети бољем квалитету живота грађана овог диjела Подгорице. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 15:11