Takmičenje u šahu / -SRđAN BOLJEVIĆ
12/10/2024 u 12:41 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Počeo "Senior fest": Starijima pružajmo ljubav i poštovanje

Takmičenjem u šahu, pikadu, fudbalu počeo je dvodnevni "Senior fest 2024", manifestacija namijenjena penzionerima.

Na Trgu nezavisnosti građani su imali priliku da kupe rukotvorine koje su radili penzioneri iz domova starih iz Podgorice, Nikšića, Andrijevice, ali i da besplatno izmjere krvni pritisak, šećer i indeks tjelesne mase. Sa manifestacije je poručeno da je naša obaveza, pojedinačno ali i društva, da najstarijima svakodnevno pružamo ljubav i ukazujemo poštovanje. 

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović saopštila je da ova manifestacija slavi život i potrebu čovjeka da svaki trenutak koji mu je dat na zemlji učini što ljepšim i što smislenijim.

image

Jelena Borovinić Bojović

-SRĐAN BOLJEVIĆ

–Imam iskreno divljenje prema svim seniorima i seniorkama, kako zbog samopouzdanja kojim zrače, tako zbog njihovog ukupnog stava prema života u kojem se ogleda veselost i uživanje u običnim i malim, a zapravo tako velikim životnim radostima. Vjerujem da ste upravo vi najbolji primjer i uzor djeci, unucima i unukama ali i cijelom društvu – rekla je Borovinić Bojović. 

Nagrade za doprinos brizi o starima 

Organizator festivala Vesna Radoјević uručila јe nagrade onima koјi su tokom godine dali značaјan doprinos brizi o starima. U kategoriјi poјedinca nagrađena јe Јelena Šofranac, direktorica Doma zdravlja Podgorica, u kategoriji instituciјe - Sekretariјat za sociјalno staranje, dok je u kategoriji kompanije nagrađena Elektroprivreda Crne Gore. 

      

Organizator manifestacije Vesna Radojević saopštila je da su seniori, odnosno penzioneri među nama. 

–To su ljudi koji su zaslužni što smo i mi ovdje, što uživamo u svemu onome što su oni stvorili. Nama pripada da ih stvorimo uslove da provode divan i aktivan penzionerski život – saopštila je Radojević.  

image

Besplatno mjerenje šećera

-SRĐAN BOLJEVIĆ

U sklopu manifestacije, na Trgu nezavisnosti, penzioneri će se od 18:30 sati takmičiti u modernom plesu, nakon čega će biti organizovan koncert na kojem će nastupiti poznati podgorički pjevači. Za nedjelju, 13. oktobra u 19 časova kreatorka Seka Martinović pripremila јe modnu reviju "U slavu godina" gdje će manekeni i manekenke biti korisnici Doma starih u Podgorici. Nakon modne revije "Senior fest 2024" će biti zatvoren koncertom KIC Pop hora.

Za sve penzionere danas i sjutra, na svim autobuskim linijima, biće besplatan prevoz. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. oktobar 2024 13:04