Jevrosima Pejović i Nađa Ljuljanić / -NATAšA SPAIć
22/07/2024 u 10:43 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Pokret za Podgoricu: Vraćamo mandat građanima

Odbornica Pokreta za Podgoricu Nadja Ljiljanić saopštila je da će oni vratiti mandat građanima.

Ljilanić je na presu u Skupštini Glavnog grada saopštila da nisu uspjeli da se dogovore sa bivsim kolegama iz Pokreta Evropa sad.

–Ostajemo dosledni svim principima koje smo obećali gradjanima. Nismo uspjeli da se dogovorima sa bivšim kolegama. Mi polažemo račune gradjanima -rekla je Ljiljanić.

Pokret za Podgoricu je politička grupacije nastale odvajanjem od Pokreta Evropa sad kada je tu stranku napustio Jakov Milatović, predsjednik države.

Sjednica na kojoj bi trebalo da se raspravlja o inicijativima dijela opozicionih odbornika o skraćenju mandata Skupštini Glavnog grada i razrješenju gradonačelnice Olivere Injac zakazana je za 24.jul.

Na pitanje ”Dana” da li će glasati inicijativu za skraćenje mandata Skupštini Glavnig grada Nadja Ljiljanic je saopštila da će skratiti mandat Skupštini gradjanima da oni procijene ko je radio dobro.

– Ne dogovaramo se ni sa kim, očekujemo od odbornika vlasti da će donijeti odluku da se skratiti mandat. Za razrješenje gradončelnice nećemo glasati. Očekujemo podršku bloka 11, ali i svih kolega koji ne žele da im ujak premijera određuje šta da rade. Nas ne može kupiti niko, imamo čast i ugled -rekla je Ljiljanić.

Jevrosima Pejović, odbornica Pokreta za Podgoricu,  rekla je da gradonačelnica ne organizuje posao u Glavnom gradu.

– Očekujem da će odbornici vlasti pokazati odgovornost i skratiti mandat Skupštini. Hoćemo glasati za skraćenje mandata ali očekujemo i da ce kolege iz vlasti - rekla je Pejović.

Ona je navela da nemaju dogovor ni sa kim oko ove teme.

– Možete da vidite ko se dogovora, možete da vidite kako je glasan izvjestaj o radu gradonačelnice -rekla je Pejović.

U Skupštini Glavnog grada koaliciju na vlasti čini 34 dok opozicija ima 24 odbornika. Pokret za Podgoricu ima pet odbornika, i nakon odvajanja od PES-a sa odbornicima pokreta Ura i PzP-a formirali su Klub 11 jer su, kako su rekli, ideološki najbliži. 

Nadja Ljiljanic je rekla da Pokret za Podgoricu kreće sad,a da je PES-u kraj.

Jevrosima Pejovic je navela da je pokret pokazao toleranciju za saradnju.

–Nemamo dogovor oko nastupa na izborima. Vidjećete na sjednici ko ima koalicioni kapacitet da sarađuje. Svejsni smo da ne možemo sami i želimo da sarađujemo na principu programskih koalicija. Insistiraćemo na meritokrotiji - rekla je Pejović.

Ona je navela da je problem što su, kako je rekla, kolege iz PES-a nastavile lošu praksu DPS-a.

– Problem je u lošim praksima koje su dovele grad do ove situacije - navela je Pejović.

Nadja Ljiljanić je rekla da očekuje podršku predsjednika države Jakova Milatovića.

–Mi smo srušili režim, srušićemo i ovaj režim jer su građani iza nas. Pokret za Podgoricu će predstaviti svog gradonačelnika koji će napraviti od Podgorice evropski grad - rekla je Ljiljanić.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

06. septembar 2024 02:07