/ -
01/04/2022 u 11:39 h
А.Д. - Н.С.А.Д. - Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Помоћница директора Зеленила добила три мјесеца затвора: Сви ћуте о могућој смјени Милене Орландић

Милена Орландић није жељела да каже да ли ће поднијети оставку са мјеста помоћнице директора, а о њеној смјени нијесу се изјаснили ни из Зеленила

Првостепеном пресудом три мјесеца затвора изречена су Милени Орландић запосленој у Главном граду на мјесту помоћнице директора Зеленила, због кривичног дјела уништавања докумената о гласању. Пресуду је донио Основни суд у Подгорици и у питању је првостепена одлука којом се терети да је на парламентарним изборима 2020. године прикрила дjелове гласачког листића – контролне купоне. С обзиром да је законом предвиђено да на руководећим функцијама не могу бити лица која су кривично осуђивана интересовало нас је да ли је, или ће то учинити, поднијела оставку на мјесто помоћника директора градског предузећа. Ту информацију нијесмо могли добити од Орландић јер она није жељела ни да саслуша питање.

– На послу сам. Знам шта ћете да ме питате. Не желим да коментаришем ништа на ту тему – поручила је Орландић.

Да ли ће покренути разрјешење Милене Орландић покушали смо да добијемо и од предсједника одбора директора предузећа Тихомира Радиновића. Међутим, Радиновић није одговарао на телефонске позиве и поруке. Одговор није стигао ни из предузећа Зеленило на чијем челу је Даца Поповић, док се ни Главни град није огласио по овом питању. С обзиром на то да је Скупштина Главног града задужена за именовање функционера предузећа информацију да ли ће се покренути процедура разрјешења Милене Орландић покушали смо да добијемо и од Ђорђа Сухиха, предсједника Скупштине Главног града. Сухих није одговарао на телефонске позиве.

Иначе, Милена Орландић била је овлашћена представница Демократске партиjе социjалиста Црне Горе на парламентарним изборима 2020. године. Орландић се терети да је 2.9.2020. године, одузела и прикрила дjелове гласачког листића – контролне купоне, тако што је као овлашћени представник ДПС-а, током вршења контроле и броjања контролних купона са бирачког мjеста број 63 ОШ "Милорад Муса Бурзан", да је руком поклопила два контролна купона, и гурнула испод мjеста гдjе jе сjедjела. То jе примиjетио члан Изборне комисиjе Главног града Никола Терзић, коjи пронашао jедан од контролних купона. Након тога технички помоћник изборне комисиjе Главног града Вук Поповић, пронашао је и други контролни купон испод столице Орландић.

Осим Милене Орландић још једна од запослених у Зеленилу Душица Вулић, из Мјесног одбора ДПС-а у Загоричу, нашла се у центру пажње након што је објављен аудио снимак у којем она провјерава подобност кандидата за Војску Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 09:33