17/03/2022 u 18:53 h
Andrijana Dabanović, Nataša SpaićAndrijana Dabanović, Nataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Отворен парк у Блоку пет: Засадили кошћеле

Парк је добио 50 нових садница одраслог дрвећа, а на брежуљцима је засађено жбуње

У Блоку пет код вртића "Сунцокрили" отворен је нови парк на 5.000 квадрата. Како је казао Иван Вуковић, градоначелник Подгорице овај дио града добио је будућу зелену оазу.

– И даље то не изгледа онако како ће изгледати. Треба мало времена да прође да простор озелени, али наше колеге из Зеленила су га прелијепо дизајнирале. Имамо и игралиште и све оне садржаје који су људима потребни за боравак на отвореном. Ово је други парк који отварамо ове године. Можемо да констатујемо да, иако је тек половина марта имамо 10.000 квадрата нових уређених зелених површина. Настављамо са праксом која је учинила Подгорицу петим најзеленим градом у Европи по мишљењу Европске агенције за заштиту животне средине. Није било тако давно када су нам суграђани спочитавали да у граду нема добољно зеленила, да се интензивно бетонира... Мислим да смо на прави начин одговорили на те критике и да смо их чули, те као резултат имамо десетак нових паркова у различитим дјеловима града – каже Вуковић.

Директорица Зеленила Даца Поповић истиче да су засадили 50 садница одраслог дрвећа, а на брежуљцима жбуње. У питању су, како каже Поповић аутохтоне врсте дрвећа попут чемпреса и кошћеле.

– На 4.000 квадрата посијали смо траву. Изградили смо цик-цак стазе, поставили мобилијар и надстрешнице, а на дјечјем гралишту справе. Комуналне услуге урадиле су парковску и декоративну расвјету, тако да је он добио посебну чар. Захвални смо колегама из Агенције за становање који су уградили сто за стони тенис, те је парк прилагођен свим генерацијама – каже Поповић.

image
-
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 05:28