Аутобуске линије се дају на десет година / Архива
01/11/2021 u 07:57 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поништен и други тендер за расподјелу аутобуских линија

Услови коjи су тражени тендером су немогући са гледишта економске рачунице исплативости, поручују превозници Јанко Булатовић и Харис Аливодић

Поништен је и други тендер Главног града за додјелу линија у градском и приградском превозу јер превозници који су доставили понуде нијесу испунили услове који су тражени тендерском документацијом. За додјелу линија конкурисали су постојећи превозници Харис Аливодић и Јанко Булатовић али и такси фирма Ројал плус.

Да тендер није успио потврдио је Јанко Булатовић, директор БЛТ-а.

–Добили смо обавjештење да ниjе прошао jавни позив за учешће у расподjели градских линиjа. Ово jе други пут да не пролази jавни позив jер услови коjи се траже у њему су немогући са гледишта економске рачунице исплативости. Због тога смо на састанку са представницима предузећа Градски саобраћаj ПГ, дошли до закључка да треба да се обратимо градоначелнику Ивану Вуковићу, са конкретним предлогом коjи jе по насем мишљењу наjбоље рjешење за све, како за Главни град и предузетнике тако и за оне коjи су корисници градског превоза, коjима треба обезбиjедити адекватне аутобусе у складу са нормативима даншњице. Предлог jе послат и чекамо одговор – рекао је Булатовић.

И аутобуски превозник Харис Аливодић наводи да је Главни град поставио високе услове у тендеру због чега их је било немогуће испунити.

– Тендером је било превиђено да се посао добија на десет година, а ми нијесмо имали апсолутно никакву сигурност јер ми не знамо шта ће се десити за годину, а камоли за десет година. Оно што не само ја, него било који превозник да буде, тражимо да буде баш права сарадња са локалним властима и сад и за пет и за десет година, да се та сарадња сведе у један уговор који ће бити одличан за све, а најбољи за грађане. У том правцу Градски саобраћај ПГ ради више од два мјесеца. Врло је захтјеван посао, то је нешто што смо некад радили па прекидали због разних околности. Сада смо интензивирали разговоре са потенцијалним инвеститорима у овај посао, са људима који су из ове бранше, са изузетно јаким предузећима који ће бити спремни да заједно са нашим предузећем поднесу огроман терет. О каквом послу је ријеч не могу да откривам, бићете обавијештени када за то дође вријеме – поручује Аливодић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 15:24