/ -ПГ биро
08/03/2022 u 16:34 h
M.VujisićM.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потписан меморандум о сарадњи са компаниjом ДоМЕн

Неизоставан дио jе и подршка старт уп-овима из Подгорице, на начин што ће им се омогућити да своjе идеjе презентуjу на самиту у Лисабону, за шта jе опредиjељено 40.000 еура – казао jе Џемал Лекић,директор Центра за информациони систем

Главни град jе у jануару потписао Меморандум о сарадњи са ИЦТ кластером Цортеx, а меморандумом jе планирана значаjна подршка развоjу и унапређењу положаjа ИТ заjеднице. Како су саопштили из ПГ бироа, потписан jе и меморандум о сарадњи са компаниjом ДоМЕн, коjа се прикључила проjекту 100 саjтова коjи реализуjе Центар за информациони систем Главног града.

Џемал Лекић, директор Центра за информациони систем, истакао jе да су компаниjе коjе су дио ИЦТ кластера Цортеxа важан ресурс развоjа Главног града.

– Започињемо трећу седмицу посjете чланицама ИЦТ кластера Цортеx и могу рећи да располажемо значаjним развоjним и људским потенциjалом. Говоримо о компаниjама коjе раде за наjпознатиjе свjетске брендове и развиjаjу производе коjе користе свjетски познате компаниjе. Циљ jе додатно оснажити компаниjе и унаприjедити пословни амбиjент, како бисмо заjедно наставили да стварамо дигиталну Подгорицу. Поред тога, jедан од видова подршке jесте стамбено обезбjеђење, чиме ће Главни град омогућити компаниjама да задрже кадар у овом сектору, те додатно оснажити ову браншу кроз стипендирање студената из тих области. Неизоставан дио jе и подршка старт уп-овима из Подгорице, на начин што ће им се омогућити да своjе идеjе презентуjу на самиту у Лисабону, за шта jе опредиjељено 40.000 еура – казао jе Лекић.

Извршни директор компаниjе ДоМЕн, Предраг Лешић истакао jе да се заjедничким дjеловањем Главног града и кластер заjеднице, може учинити много на пољу промоциjе дигиталних вjештина и економиjе.

– Очекуjем да ће нам ово помоћи да више послуjемо у инсотранству и да више допринесемо економиjи Црне Горе. Драго ми jе да jе потписан овакав споразум о сарадњи са Главним градом, коjи jе препознао наш значаj. Ту смо да подржимо било коjу сљедећу инициjативу коjа буде лансирана – истакао Лешић.

Представници Главног града и ИЦТ Цортеx-а посjетили су чланице кластера, Чиком, Цодепиxел, ДоМЕн, Омнитецх МНЕ, Амплитудо, Архимед, Цоделаб, 2БИ, Аи солутион, Цодеус и Дата Десигн.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 01:08