/ Фото: Архива
07/10/2021 u 08:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Проблем у Подгорици: На 240.000 грађана свега 55 љекара

Директор Дома здравља Јокић тврди да грађани не трпе кад је у питању здравствена заштита

Директор Дома здравља Подгорица Данило Јокић саопштио је да је 55 љекара те здравствене установе, задужен за основне потребе грађана, недовољан за број људи који живи у главном граду, а који се креће између 230 и 240 хиљада, преноси портал РТЦГ. 

Он је у Јутарњем програму ТВЦГ појаснио да је од 80 љекара подгоричког Дома здравља на боловање њих девет, троје их је на годишњем одмору, а 13 ради у ковид систему.

- То значи да у процесу рада јутрос у Подгорици имамо 55 љекара који су задужени за есенцијални дио потреба грађана главног града. Ако узмемо податак да је у Подгорици око 240.000 становника, то је недостатан број љекара - појаснио је Јокић, уз оцјену да грађани не трпе кад је у питању здравствена заштита.

image

Јокић

Фото: Иван Петровић Ипе

Напомиње да ниједан љекар Дома здравља Подгорица неће вратити ниједног пацијента који је у акутном стању.

Говорећи о гужвама у стационару на Старом аеродрому Јокић је позвао грађане да се не излажу ризику од инфекције одласком у тај здравствени објекат, те да не иду тамо док не буду позвао од стране диспечерског центра.

Грађани, појашњава, сами долазе да се тестирају јер су они тако процијенили.

- То је нешто што прави гужве које су потпуно непотребне. Све смјернице кажу да се у првих седам дана нема потребе за антибиотицима, за брзим антигенским тестовима. Ризикује се трансмисија од људи који су позитивни - упозорио је Јокић.

У Подгорици је, каже, до синоћ у 20 сати трећу дозу вакцине против корона вируса примило 464 људи.

Саопштио и занимљиве податке који се односе на број умрлих пацијената од почетка масовне имунизације који је у Црној Гори почео 4. маја.

- Од 4. маја у Црној Гори су преминуле 444 особе, и нажалост од тога је број невакцинисаних 347. То значи 78,15 одсто је већа смртност који људи који су невакцинисани - закључио је Јокић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 12:13