Часлав Вешовић / - скриншот Јутјуб
08/12/2021 u 11:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Продужен рок за приjаву на jавни позив за давање у закуп пољопривредног земљишта

Вешовић је истакао да Главни град у континуитету обезбjеђуjе подршку привредницима и то чини кроз неколико програма

Главни град Подгорица током године реализуjе броjне конкурсе, коjи су намиjењени подршци развоjу привредне дjелатности у Подгорици, и управо захваљуjући тоj подршци, многи наши суграђани покренули су нове бизнисе или унаприjедили постоjеће, каже замjеник градоначелника Часлав Вешовић.

Истакао jе да Главни град у континуитету обезбjеђуjе подршку привредницима и то чини кроз неколико програма. 

"Наjважниjи од њих jе свакако, програм бизнис зона, гдjе омогућавамо привредницима да у оквиру индустриjске зоне, сервисно-складишне и агро-индустриjске зоне реализуjу своjе идеjе. Има и других програма коjи ниjесу толико, у смислу финансиjске подршке, велики и посебни, али су своjом атрактивношћу и значаjем добили пажњу jавности. Неки од тих програма су подршка женском преудузетништву, подршка почетницима у бизнису, подршка привредницима коjи дjелатност обављаjу у аутентичним дjеловима Подгорице”,  казао jе Вешовић и додао да ће Главни град и у наредном периоду пружати подршку квалитетним бизнис идеjама.

image

Јавни позив

- ПГ биро

Поред значаjне подршке за развоj и унапређење предузетништва, Главни град ослушкуjе и потребе пољопривредних произвођача, те су обезбиjеђена значаjна средства и за те намjене.

Вешовић jе казао да jе са циљем интензивирања сарадње са пољопривредницима, те унапређења њиховог статуса, формирана посебна служба коjа ће бити адреса за њихове потребе и инициjативе.

„Закуп пољопривредног земљиште jе jош jедан програм града, коjи ће омогућити заинтересованима да учествуjу на jавном позиву, а због примjетног интересовања таj рок jе продужен и могу се приjавити до 30. децембра'',  истакао jе Вешовић и позвао пољопривредне произвођаче да искористе ове повољности, како би лакше превазишли изазове са коjима се суочаваjу, а у исто вриjеме доприниjели да се у Подгорици производи све више квалитетне и здраве хране", нагласио jе Вешовић и додао да Главни град остаjе посвећен унапређењу услова за привреднике и пољопривреднике, са циљем стварања бољег амбиjента за развоj производње и укупног половања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:19