Karađorđev park / -GLAVNI GRAD
29/07/2024 u 15:13 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Raspisan tender za rekonstrukciju Karađorđevog parka

U toku je rješavanje imovinsko-pravnih pitanja i pripreme za izgradnju velikog parka u Bloku IX devet, na površini od 4.119 kvadrata, saopšteno je iz Glavnog grada

Raspisan je tender za rekonstrukciju Karađorđevom parka. Iz Glavnog grada navode da će ovaj park uskoro postati jeda od ljepših zelenih oaza Podgorice. Dodaju i da je u toku je rješavanje imovinsko-pravnih pitanja i pripreme za izgradnju velikog parka u Bloku IX devet, na površini od 4.119 kvadrata.

image

Prostor budućeg parka u Bloku IX

-GLAVNI GRAD

Novi park će imati brojne sadržaje za sve uzraste, od terena za boćanje i sprava za vježbanje za stariju populaciju, do teretane na otvorenom, stolova za stoni tenis i tekbol, kao i velikog igrališta za djecu i mobilnog šanka/kafeterije. Svi tereni će biti pokriveni tartan podlogom i adekvatno ograđeni, a biće posađena i velika količina odraslih sadnica drveća i postavljene javne česme.

– Današnji divlji parking za kamione i golet, uskoro će postati prava oaza, za ugodan boravak više stotina djece i odraslih, koji će u novom parku provoditi svoje vrijeme. Međutim, da bismo došli do samog građenja neophodno je da Uprava za nekretnine upiše pravo raspolaganja nad zemljištem na Glavni grad (shodno Odluci Vlade Crne Gore iz septembra 2023. godine), kao i da izbriše greškom upisane zabilježbe restitucije, kako bismo bez tereta i ograničenja ušli u realizaciju ovog projekta – kazao je Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice, poručujući da očekuje brzu reakciju nadležnih organa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 23:36