Вуковић обишао Стару варош / Дан
23/01/2022 u 07:44 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рок завршетка реконструкције Улице Сава Лубарде пробијен: Чекају се мајстори ЦЕДИС-а

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић обишао је становнике Улице Љубовић и обећао им да ће им реконструисати два крака и размотрити изградњу трга

Договор је да људи из ЦЕДИС-а наредне седмице изађу и да заврше свој дио посла, а ми ћемо након тога урадити бетонске плоче и слагати калдрму и облутак у Улици Сава Лубарде, што значи да би до краја фебруара радови комплетно били готови, казао је Иван Вуковић, градоначелник Подгорице, обилазећи Стару варош. Реконструкција ове улице почела је у јуну прошле године и требала је бити завршена у октобру. Међутим, радови су се одужили па је нови рок за завршетак био децембар 2021. године, а како ни тада саобраћајница није завршена, нови рок је крај фебруара.

– Није лако градити у Старој вароши јер су улице уске и инсталације су старе, те се често не поклапају са оним што ми имамо у нашим папирима, посебно у катастру подземних инсталација. Дешава се, као што је био случај и у Улици Сава Лубарде да наиђемо на нелегалне објекте, а било је и неких ограда које је требало уклањати. На крају, десило се то да људи из ЦЕДИС-а процијене да можемо искористити да положимо каблове који људима висе изнад кућа, испод земље. Све то је условило кашњењу овог пројекта. Договор је да људи из ЦЕДИС-а изађу наредне седмице и да заврше свој дио посла. Ми сад њих чекамо и онда би могли да почнемо слагање калдрме и облутака онако како смо то радили у другим улицама. Задовољан сам јер радови ипак теку, барем у последњем периоду, у складу са динамиком – рекао је Вуковић.

Вуковић је јуче обишао и становнике Старе вароши који се противе изградњи вишеспратнице у Улици Љубовић.

– Јуче смо имали састанак са једним бројем мјештана Улице Љубовић. Објаснили смо да се објекат ради у складу са планском документацијом и да је инвеститор испоштовао све обавезе и према држави и према Главном грaду. То је план који је усвојен 2004. године. Објаснили смо им да, и када би се план ставио ван снаге како смо то урадили испод Љубовића, он би по основу стеченог права могао да гради – каже Вуковић.

Он је казао мјештанима да је у току изградња пројекта за реконструкцију два крака Улице Љубовић. Житељи су тражили да се на укрштању та два крака уради трг.

– Имаћемо у виду и њихов захтјев да им се ту направи трг пошто је израда пројектне документације у току – казао је Вуковић.

Вуковић је истакао и да се, на захтјев мјештана, одустало од изградње Улице Црногорских сердара.

– Ако би се урадила реконструкција Улице Црногорских сердара двије парцеле на којима живе породице генерацијама, изгубиле би економску вриједност. Тако да смо рекли да се та улица неће градити. Отворило се питање недостајућих зелених површина и дјечјег игралишта. Најавили смо да ће Главни град ове године ући у изградњу новог шеталишта на Љубовићу од 450 метара. Простираће се од Булевара Црногорских сердара до капије гдје почиње шеталиште. Искористићемо и радове који су изведени изнад зграде због чега су се људи бунили, и ићи ће ободом. Туда ћемо провући стазу и то ће бити један нови садржај. У подножју те зграде на булевару градиће се ново дјечје игралитше и мала рекреаивна зона. Постоји још једна парцела у Улици Љубовић која је у власништву Града и у највећем дијелу под узурпацијом. Када се то заврши код катастра, ми ћемо моћи и ту парцелу да приведемо намјени тако што би изградили један број паркинг мјеста. Ове године ћемо радити и Улицу Шпира Мугоше за шта смо опредијелили 500.000 еура – најавио је Вуковић.

А.Д.-М.Л.В.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:21