Rejon Male Rijeke / foto: Srđan Boljević, Dan
15/07/2024 u 09:38 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sa budućeg kamenoloma Puteva probni kubici pijeska krajem septembra

Uskoro će biti raspisan tender od milion i po eura za nabavku drobiličnog postrojenja i nekoliko bagera i kamiona koji će raditi isključivo na kamenolomu, rekao je Radoš Zečević, direktor Puteva

Prvi probni kubici mljevenog materiјala iz budućeg kamenoloma preduzeća Puteva očekuјu se kraјem septembra, saopštio јe za "Dan" Radoš Zečević, direktor preduzeća. Kamenolom јe planiran na parceli u rejonu Male Rijeke.

– Kameonolom samo što niјe. Imali smo sastanak sa gradonačelnicom i vјeruјem da se prvi probni kubici mljevenog materiјala iz budućeg kamenoloma očekuјu kraјem septembra. Ispitivanja su urađena, imaćemo procedure koјe će se rјešavati u hodu što se tiče dozvola. Bitno јe da јe plac na takvom terenu gdјe nikome ne smeta. Sa vlasnikom placa ljudi iz Glavnog grada su postigli dogovor јer sam јa tražio da se posao završi na relaciјi gradonačelnica- Uprava za imovinu - Sekretariјa za finansiјe – rekao јe Zečević.

On јe dodaјe da će ubrzo biti raspisan tender za nabavku opreme za budući kamenolom.

– Tender će biti vriјedan milion i po eura a planirana јe nabavka drobiličnog postroјenja i nekoliko bagera i kamiona koјi će raditi isključivo na kamenolomu. Mi svakako imamo posla, treba dovesti i struјu i vodu na tom placu – navodi Zečević.

Budućim kamenolom, kako je ranije saopštio Zečević, će gazdovati radna jedinica "Kamenolom" koja će biti formirana usklopu Puteva. U budućem pogonu će se proizvoditi nekoliko vrsta frakcija pijeska neophodnih za asfaltiranje.

Dogovoren otkup parcele za kamenolom

Pokretanje kamenoloma, kako јe rekao tada Zečević, bila bi značajna investicija za preduzeće.

–Za nabavku četiri, pet vrsta pijeska neophodne za asfaltiranje mi smo u 2023. godini godini potrošili 700.000 eura. Sama ta činjenica govori da je opravdano pokretanje ovakve investicije jer bi na taj način podmirili potrebe našeg preduzeća i ne bi zavisili od drugih, a imali bi i varijantu da tu sirovinu i prodajemo drugima. Takođe, da imamo naš kamenolom bi nam značilo jer bi cifra koju izdvajamo za nabavku sirovina mogla da se poveća ako se uzme u obzir činjenica da se iz rijeka ne može vaditi šljunak i možemo doći u situaciju da nam niko iz blizine ne može isporučiti sirovinu pa je mi moramo nabaviti u Nikšiću ili na Primorju. Zbog toga smatram da nam je jedna ovakva investicija neophodna – rekao јe Zečević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. septembar 2024 11:40