Рјешење Булевара Вилија Бранта преузето из главног пројекта
19/07/2021 u 08:20 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Савјет за ревизију планских докумената дао негативно мишљење на измијењени ДУП Златица Б

Када је у питању Дунавска улица и укидање постојеће везе на магистрални пут, исправни су захтјеви Управе за саобраћај и Министарства капиталних инвестиција, став је Савјета

Савјет за ревизију планских докумената дао је негативно мишљење на измијењени ДУП Златица Б јер је, између осталог, констатовано да у плану није планиран вртић али и да су у коридору жељезничке инфраструктуре планиране урбанистичке парцеле што је супротно Закону о жељезници. Обрађивач овог планског документа који ће покрити 112,6 хектара простора је Министарство екологије, просторног планирања и урбанизма.

Када је у питању област урбанизма Савјет је указао шта све треба исправити.

–У поглављу "објекти мјешовите намјене" - за све намјене објекта које је могуће изградити у оквиру намјене МН које се помињу у тексту неопходно је дефинисати урбанистичко-техничке услове, или изоставити те намјене из текстуалног дијела. У поглављу "основна школа" приказати постигнуте капацитете основне школе за конкретну локацију, а у складу са дефинисаним нормативима - број ученика, БРГП објекта, слободне површине. За пројектовани број становника, односно дјеце, уопште нема планираних предшколских установа у оквиру ИД ДУП – став је Савјета.

Достављене су и примједбе када је у питању саобраћајна инфрастуктура.

– У плану је уцртан коридор ширине 100 метара за саобраћајницу која повезује аутопут и магистрални пут. Ово је непотребно, јер је урађен главни пројекат саобраћајнице, рађена је експропријација и та саобраћајница се тренутно изводи. Када је у питању Булевар Вилија Бранта постоји ревидовани главни пројекат (није унесен у план), а био је и тендер за извођача радова. Преузети рјешење булевара из главног пројекта. Дат је коридор жељезничке пруге. Зашто се у коридору неки објекти руше, а неки не? Неопходно је изјашњење Управе за жељезнице. Када је у питању Дунавска улица и укидање постојеће везе на магистрални пут, исправни су захтјеви Управе за саобраћај и Министарства капиталних инвестиција – пише у извјештају о ревизији нацрта.

У документу је назначено да је на великом броју саобраћајница планиран тротоар само са једне стране, ширине метра.

–Ово је мала ширина тротоара јер када се постави стуб јавне расвјете или саобраћајни знак, пјешак не може да прође. Проблем је и гдје смјестити инсталације. Ови проблеми су још већи код саобраћајница гдје нису планирани тротоари – став је Савјета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:45