Rok završetka radova je 180 kalendarskih dana / -M. VUJISIć
07/10/2024 u 12:19 h
N.S. - M.L.V.N.S. - M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Senić: Za nastavak gradnje Bulevara Veljka Vlahovića 3,6 miliona eura

Mašine i radnici Crnagora puta stigli su u Bulevar Veljka Vlahovića i nastavili sa gradnjom ove saobraćajnice.

V.d. direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Dragan Senić kaže da projektnim rješenjem predviđena izgradnja bulevara sa kolovoznim trakama širine 2x po 10 metara, te da je rok završetka radova 180 kalendarskih dana. Vrijednost radova je 3.697.155 eura sa uračunatim PDV-om od čega je u ovoj godini, kako je rekao Senić, opredijeljeno 500.000 eura.

– Ukupna dužina projektovang bulevara je 1.816 metara. Bulevar počinje uklapanjem na izvedenu kružnu raskrsnicu sa Bulevarom Pera Ćetkovica i završava se 60 metara posle ukrštanja sa Ulicom Radomira Ivanovica. S obzirom da je zarsena izgradnja kružne raskrsnice dva bulevara (Veljka Viahovića i Radomira Ivanovića), nastavak radova biće na  trasi dužine 1.700 metara. Prioritet je izvođenje radova na lijevoj kolovoznoj traci bulevara, gdje je veci dio podzemnih instalacija zaršen u predhodnom period i gdje je na duzini od 1.000 metara već ugrađen asfalt u dva od projektovana tri sloja. Nakon završetka radova na lijevoj kolovoznoj traci i preumjeravanja saobraćaja na nju, preći će se na 

na desnu kolovoznu traku bulevara – saopštio je Senić. 

image

Dragan Senić

-M. VUJISIć

On je naveo da će na raskrsnici bulevara i Cvijetne ulice biti postavljeni semafori. On je naveo da je od prateće infrastrukture predviđena izgradnja hidrotehnickih instalacija - kolektori atmosferske i fekalne kanalizacije i vodovod, rasjeta, izmještanje, zaštita i polaganje 10 kV kablova, kablovska kanalizacija za buduće energetske vodove i tk kanalizacija. 

– Na bulevaru su projektovana i autobuska stajališta u posebnim nišama van saobraćajnih traka. Takođe, na  bulevaru ce važiti ograničenje brzine koje je propisano za naseljeno mjesto, to jeste 50 km/h – naveo je Senić.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. oktobar 2024 14:34