/ -Архива
19/01/2022 u 18:26 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сједница Савјета РТВ Подгорица одржана мимо процедуре: О трошењу пара без присуства јавности

Радио телевизија Подгорица у овој години потрошиће 136.419 еура за јавне набавке од чега је 112.745 еура вриједност плана, а преосталих 23.674 еура ПДВ.

План јавних набавки јавног емитера био је предмет расправе сједнице Савјета РТВ Подгорица која је одржана у понедјељак, 17. јануара, без присуства јавности. Због чега медији нијесу позвани на сједницу која је, како прописује одлука о оснивању друштва са ограниченом одговорношћу Локални јавни емитер Радио телевизија Подгорица јавна осим у случају ако се већином гласова од укупног броја чланова савјета не одлучи другачије, питали смо Живка Андријашевића, предсједника савјета.

–Обавјештење о сједници савјета достављено је надлежној служби РТВ Подгорица 12. јануара о чему савјет посједује доказ. Необјављивање сазива није наша кривица, али се ипак у своје и у име чланова савјета извињавам због пропуста надлежне службе – рекао је Андријашевић.

Планом јавних набавки, на који су чланови савјета дали сагласност, предвиђена је набавка радио-телевизијске, комуникацијске опреме у вриједности од 60.000 еура, разне кацеларијске опреме у износу од 6.000, али и набавка горива за шта је издвојено 7.900 еура. За израду софтвера и интернет подршку намијењено је 9.918, набавку возила 8.265, а за хотелске и услуге ваздушног превоза 20.662 еура. У цијене није урачунат ПДВ, а новац ће бити издвојен из сопствних средстава.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:00