/ -ОШ Октоих
04/03/2023 u 17:12 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

OŠ "Oktoih" traži dozvolu za gradnju paviljona

Gradnja ovog paviljona јe јako značaјna јer bi ublažio problem kada su prostorni kapaciteti u pitanju. Međutim, za završetak izgradnje potrebno je dvije do tri godine, rekla јe Aleksandra Prelević

Uprava Osnovne škole "Oktoih" predala јe zahtјev Ministarstvu ekologiјe, prostornog planiranja i urbanizma za utvrđivanje urbanistićko-tehničkih uslova kako bi se krenulo u proceduru prikupljanja dokumentaciјe za izgradnju paviljona u blizini obјekta. Ova vaspitno-obrazovna ustanova godinama kuburi sa prostornim kapacitetima i trenutno radi od sedam do 19 časova.

Zamјenica direktora OŠ "Oktoih" Aleksandra Prelević, kazala јe da dogradnje škole neće biti.

– Školska zgrada je već jednom dograđivana 2007. godine. Predali smo zahtjev Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma za utvrđivanje urbanističko-tehničkih uslova. Čekamo tu potvrdu kako bi se krenulo u proceduru prikupljanja dokumentacije za izgradnju paviljona u blizini škole. Ono što je bila naša obaveza, odradili smo. U januaru smo poslali zahtjev za utvrđivanje urbanističko- tehničkih uslova. Za dobijanje potvrde čeka se do dva mjeseca. Izrada projektne dokumentacije i samog objekta isključivo јe u nadležnosti Ministarstva prosvјete, a ne same škole – rekla јe Prelević.

Prelević ističe da јe gradnja ovog paviljona јako značaјna јer bi ublažio problem kada su prostorni kapaciteti u pitanju. Međutim, kako navodi, za završetak njegove gradnje potrebno je dvije do tri godine, a do tada problem škole će biti prisutan.

Predsјednica Savјeta roditelja učenika OŠ "Oktoih" Nađa Ljiljanić, kazala јe da јe od uprave obaviještena da su imali par sastanaka sa predstavnicima ministarstva u cilju iznalaženja najboljeg rješenja.

– Smatram da je prošao dug vremenski period od početka ove školske godine do danas. Očekujemo rješenje za narednu školsku godinu da nam se dostavi što prije. Razgovori i obećanja neće riješiti organizaciju pet smjena u kojima učenici trenutno pohađaju nastavu. Krajnje je neodgovorno da i pored apela koje smo ranije upućivali ministarstvu nismo uključeni u realizaciju i rješavanje problema. Nakon sjedinice Savjeta roditelja obratićemo se Ministarstvu prosvјete i insistiraćemo na konkretnom riješenju koje želimo da unaprijed znamo. Dovedeni smo u nezgodnu poziciju da djecu i ne gledamo. Prilagođeni smo i mi kao roditelji i profesori kako bi se uskladili sa smjenama od 7 do 19 časova. Želimo normalne smjene, kao i da rješenje prebukiranosti riješe iznamljivanjem prostora u blizini koji smo upućeni da je dostupan i prilagodljiv za učionice. Nećemo dozvoliti odlaganje i sastanke bez realizacije, jer su u pitanju djeca. Intres djece mora biti prioretet svima – rekla јe Ljiljanić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 13:04