/ Слађана Калуђеровић, фото: Дан
25/05/2021 u 13:19 h
Аndrijana DabanovićАndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Слађана Калуђеровић (СНП) поручила: "Коверта" се не заборавља

Све везано за "Коверту" jе било довољно да се, без икаквог позивања, сами повучете са позициjа. Међутим, и даље се правите политички мртви и одуговлачите неизбjежно одлазак у политичку прошлост, каже Слађана Калуђеровић прозивајући Тању Стајовић и Ратка Стијеповића да поднесу оставке

На одборничкоj листи коjа jе остварила резултат коjи вас jе довео на те позициjе налазе се махом лица коjа jе Славољуб Стиjеповић навео као саучеснике у процесу "Коверта", а неки од њих су и сад одборници ДПС-а у Скупштини општине Голубовци, казала је Слађана Калуђеровић, одборница СНП-а у СО Голубовци, коментаришући одговор на одборничко питање након што је питала Тању Стајовић, предсједницу Општине и Ратка Стијеповића, предсједника СО, да ли ће поднијети оставке на функције како би се створили услови за расписивање слободних и фер избора у Зети. Она је навела да је кроз аферу "Коверта" утврђено да је Стијеповић новац предао Спасу Поповићу, од којег су га преузели неки одборници ДПС-а укључујући и носиоца листе Душана Радоњића. Из Општине Голубовци одговорили су јој да се у питању не наводи број рјешења Вишег суда, те су одговор формирали на бази претпоставки.

– Догађај који наводите десио се у октобру 2016. године, а локални избори су били 27. маја 2018. године. Поступак код надлежних правосудних органа је у току, није ријеч о правосудној ствари, а још мање о пресуђеном доказу да је ДПС куповао гласове у Зети. Оптужница се односи на прање новца, а не кривично дјело из области изборног законодавства. Нико од одборника актуелног сазива није окривљени у овом или било ком другом поступку који се тиче повреда изборних права или било којег другог дјела – пише у одговору.

Калуђеровић каже да снимак Стиjеповића, гдjе за потребе кампање узима новац од Душка Кнежевића, а затим га прослеђуjе активистима ДПС-а у Зети, настао уочи парламентарних избора 2016. године, ни наjмање локалне функционере не аболира политичке одговорности.

– Ова афера је откривена само пола године након што сте преузели функциjе. На тоj одборничкоj листи, коjа jе остварила резултат коjи вас jе довео на те позициjе, налазе се махом лица коjа jе Стиjеповић навео као саучеснике у овом процесу. Неки су од њих и сад одборници, а сам носилац листе, кључна фигура ДПС-а на тим локалним изборима, коjи jе у претходним мандатима био и предсjедник Општине, наведен jе као саучесник од стране Стиjеповића. И лицемjерно jе да се позивате на то да ниjе наведен броj рjешења, jер смо сви преко медиjа имали приступ тексту тог документа Вишег суда. На списку саучесника jе и Миленко Мараш, коjи jе покривао мjесто предсjедника Скупштине, а коjи jе након избиjања афере ексклузивно открио да ниjе 98.000 стигло у Зету, већ 48.000 еура.

Све ово jе било довољно да се, без икаквог позивања, сами повучете са позициjа. Међутим, и поред наших апела, и двиjе године након афере Коверта, ви сте и даље ту – каже Калуђеровић.

Она истиче да су грађани Зете ДПС-у, за овакво политичко понашање послали јасну казну за парламентарне изборе.

– Заjедно сте са СД-ом добили дупло мање гласова од нас, локалне опозициjе. Тиме сте додатно изгубили легитимитет, али ви упорно игноришете аферу од коjе ниjедан сегмент ДПС не може да се "опере", а камоли зетски ДПС коjи jе епицентар ове макроафере. Међутим, и даље се правите политички мртви и одуговлачите неизбjежно ваш одлазак у политичку прошлост. Ваш избор, а грађани ће имати своj избор за наjдаље годину дана – поручила је Калуђеровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 22:20