Зграда планирана за рушење / -Архива
25/12/2021 u 14:30 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Станари објекта испод Љубовића траже да проблем "дивље зграде" надлежни препознају као јавни интерес

Власници 220 станова наглашавају да су приликом куповине станова од инвеститора на увид добили грађевинску дозволу за прву фазу комплетног објекта и ревидовани идејни пројекат за комплет другу фазу грађења

Станари нелегалне зграде у Улици Илије Пламенца испод Љубовића, која је планирана за рушење, обратили су се предсједнику државе Милу Ђукановићу, предсједнику Владе Здравку Кривокапићу, вицепремијеру Дритану Абазовићу, предсједнику Скупштине Црне Горе Алекси Бечићу, као и градоначелнику Ивану Вуковићу, тражећи да се њихов проблем препозна као јавни интерес и да им помогну у превазилажењу незавидне ситуације. Петицију је потписало 202 станара са намјером да државнике упознају са проблемом легализације стамбене зграде у захвату ДУП-а Забјело-Љубовић који је био на правној снази до октобра 2021. године.
– У овом објекту је 220 продатих станова, који се формално још воде на инвеститора „ПС Градња“. У захвату ДУП-а налази се правоугаони стамбени блок, садржан од четири ламеле које чине странице тог правоугаоника. Први обjекат, који чини једну страницу правоугаоника 2014. године изградило је предузеће В&Б Инвест. Други објекат садржан од три ламеле које представљају преостале странице правоугаоника стамбеног блока, од 2015. до 2020. године, изградила је ПС Градња. Проблеми у изградњи настају када је један дио усељених власника станова из првог објекта, током 2020. године протестовао против завршетка радова на осталом дијелу стамбеног блока, који је тада био завршен у садашњем стању. Разлог протеста било је заклањање видика. Ти станари су приликом куповине станова знали или морали знати какав ће у коначном имати видик из својих станова – пише у обраћању станара.
Он истиче да они као власници ових 220 станова у „спорном“ објекту, желе да нагласе да су приликом куповине станова од инвеститора на увид добили грађевинску дозволу за прву фазу комплетног објекта и ревидовани идејни пројекат за комплет другу фазу грађења.
– Огроман дио власника ових 220 станова су особе којима је егзистенцијална судбина у директној вези са судбином ових станова. Наши стварни проблеми настају 2020. године када су станари из првог објекта протестима кренули у поступак стицања онога што им по закону, ДУП-у не припада, а то је клвалитет видика из стамбених јединица, а који ми треба да платимо голом егзистенцијом сопствених породица. Молимо вас да препознате јавни интерес, и ауторитетом станете у заштиту – пише у обраћању.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 13:46