Neophodno zamijeniti kompletnu podlogu / -
04/08/2024 u 09:09 h
Mićko Vujisić, Andrijana DabanovićMićko Vujisić, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Stanovnici dijela Zabjela traže reakciju nadležnih: Video-nadzor bi jedino sačuvao park od vandala

Djeca su polomila ljuljašku i došla je policija i otjerala ih kući, a onda je čiko zaključao park. Ne smije da se lome igračke u parku, već moramo da ih čuvamo da bi imali gdje da se igramo, poručila je Anastasija Bošković, budući đak prvak opisujući u kakvom je stanju parkovska površina u Ulici 27. marta na Zabjelu.

Godinama su stanovnici ovog kvarta tražili da se napravi ovaj park. Međutim, nesavjesni pojedinci polomili su mobilijar koji sada nadležne službe treba da zamijene. Uništena je podloga, fale ljuljaške i klackalice, vrteška više ne postoji, klupama je neophodna zamjena, ali i korpama za otpad. Stanovnici okolnih zgrada smatraju da je jedino rješenje postaviti video-nadzor, zaključavati park ili obezbijediti čuvara. 

image

Čopor pasa u parku

-

Danilo Bošković, stanovnik ovog kvarta smatra da je poslednjih mjesec dana park u očajnom stanju.

– Niko ga ne održava, ne dolaze da promijene uništeni mobilijar. Uništene su ljuljaške, podloga, jedan dio terena takođe, tako da je park sada u jako lošem stanju. Tu je naravno i greška pojedine djece koja ne čuvaju imovinu. Jedino rješenje je da se postavi video-nadzor, te da se zaključava i da se oni koji prave štetu kazne. Godinama smo tražili ovaj park i svima nam služi, a sada ga pojedinci uništavaju da djeca nemaju gdje da se igraju. Park svi zajedno moramo sačuvati od vandalizma - kaže Bošković.

image

Danilo Bošković

-

Veselin Ostojić smatra da park što prije treba popraviti.

– Imam četvoro unučadi i često idemo u park, ali mora se popraviti. Ako treba doprinos da daju i građani spremni smo. Vidim i da se odrasli ljuljaju na ljuljaškama i tako ih lome. Moramo svi mi da povedemo računa o mobilijaru. Mislim da video-nadzor ne bi riješio problem, već jedino da počnemo da čuvamo park - kaže Ostojić.

image

Veselin Ostojić

-
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 01:24