/ -
15/04/2022 u 15:35 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стиже вода у 60 домаћинстава у Горњим Кокотима

У протекле три и по године у Љешанскоj нахиjи су завршени радови од 1.350.000 еура, од чега jе Министарство пољопривреде обезбиjедило 500.000, саопштио је Филип Макрид, директор Водовода

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић обишао је насеља Подстрана, Горње Кокоте и Лиjешње, Барутану, али и локациjу на коjоj би до краjа године требало да буде у функциjи ново водоизвориште Калуђерово око, као и мjесну заjедницу Градац и село Прогоновићи. Он је навео да се у последње три и по године, квалитет живота на простору Љешанске нахиjе подигао на значаjно виши ниво.

– Доминантно су то урадиле наше колеге из друштва Водовод и канализациjа и захваљуjући томе и уложених готово милион и по еура, на корак смо до тога да риjешимо вишедецениjски проблем водоснабдиjевања Љешанске нахиjе. Такође, наше колеге из привредног друштва Путеви су све вриjеме биле активне, тако да jе стање путне инфраструктуре у овом диjелу града задовољаваjуће – рекао је Вуковић.

Директор градског предузећа Водовод и канализациjа Филип Макрид казао jе да у Горњим Кокотима раде нову водоводну мреже у дужини од 4 километра, коjи би требало да буду завршени у наредних мjесец дана. Он jе казао да ће нови водовод и нови водоводни прикључак добити 60 породица.

– У претходне три и по године смо радили вриjедно на подручjу Љешанске нахиjе, па jе урађен цjевовод од Калуђеровог ока, односно будућег главног изворишта, до резервоара на Кажића главици са припадаjућим обjектима и резервоаром и прекидном комором Гољемади. Радови се односе на реконструкциjу и изградњу 30 километара водовода, а обjекти су изграђени у насељима Брежине, Горњи Кокоти, доњем и горњем Лиjешњу, Подстрани и Гољемадима, чиме jе преко 350 домаћинстава прикључено на нову водоводну мрежу– казао jе Макрид.

Он је навео да је вриjедност изведених радова у протекле три и по године у Љешанскоj нахиjи износи око 1.350.000 еура, од чега jе Министарство пољопривреде и руралног развоjа обезбиjедило 500.000 еура.

Директор предузећа Раденко Булатовић казао jе да су екипе овог предузећа, након изградње водоводне мреже, кренуле у санациjу асфалтног коловоза, те да ће бити санирано преко 4 километра саобраћаjница и уложено преко 100.000 еура.

.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 23:25