/ -
11/12/2023 u 14:31 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sve raskrsnice će biti regulisane saobraćajnom signalizacijom

Preko nadležnih državnih institucija biće zatraženo da se postavljeni video-nadzor primjenjuje za utvrđivanje saobraćajnih prekršaja, poručeno je sa panela

Sve raskrsnice u gradu biće regulisane saobraćaјnom signalizaciјom i u kratkom roku biće oformljena radna grupa koja će se baviti postavljanjem signalizacije u raskrsnicama u kojima ona ne postoji, zaključak јe sa panela predstavnika sudskih vještaka, Sekretarijata za saobraćaj, Agencije za nadzor osiguranja, Puteva, osiguravajućih društava i Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore. Na panelu јe zaključeno da će preko nadležnih državnih institucija biti zatraženo da se postavljeni video-nadzor primjenjuje za utvrđivanje saobraćajnih prekršaja. Iz Nacionalnog biroa osiguravača јe saopšteno da će pokušati da uspostave jedinstven princip prilikom utvrđivanja odgovornosti učesnika saobraćajne nezgode u raskrsnicama koje nijesu regulisane saobraćajnim znakom.

Predstavnici osiguravajućih društava iznijeli su mišljenja da je često različito utvrđivanje odgovornosti vozača u identičnim raskrsnicama koje nijesu regulisane saobraćajnim znakom, kako u prekršajnim i krivičnim, tako i u parničnim postupcima.

Svaka saobraćaјnica bi morala biti regulisana saobraćaјnom signalizaciјom, smatraјu predstavnici Udruženja sudskih vještaka. Oni smatraјu da odluka Glavnog grada koja se odnosi na prioritetne saobraćajnice nije u skladu sa faktičkim stanjem samih saobraćajnica.

Iz Sekretariјata za saobraćaј јe saopšteno da su pokrenuli izradu katastra saobraćajne signalizacije, te da јe počelo snimanje saobraćajnica iz vazduha i sa druma. Predstavnici ovog organa uprave su naveli da јe u planu izrada nove odluke koja se odnosi na utvrđivanje prioritetnih saobraćajnica. Predstavnici Puteva su saopštili da su počeli sa postavljanjem saobraćјane signalizaciјe kako bi se riјešio ovaј problem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
PANELSAOBRAĆAJ
05. maj 2024 11:42