Канализација пријеко потребна
07/03/2022 u 07:39 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Толошани незадовољни инфраструктуром: Траже канализацију и нови асфалт

У току је израда проjектне документациjе за изградњу атмосферске канализациjе у Книнскоj улици, за шта jе задужено предузеће Водвод и канализациjа, навели су из ПГ бироа

Книнска улица у Толошима нема атмосферску канализацију, те мјештани муку муче са кишницом која се скупља по коловозу. Када пада киша дворишта су пуна воде, а улицом се не може проћи, те су се житељи досјетили и стављају блокове који им служе као мост да пређу преко воде. Осим атмосферске овој улици недостаје и фекална канализација, те се због септичких јама насељем шире непријатни мириси.

Мјештанка Новка Марковић каже да се у кишним данима скупља вода испред њене куће што им ствара велике проблеме.

image

Новка Марковић

-Д.Љ.

– Не може се изаћи на улицу, чизме до кољена нам требају и чамац. Комшија је поставио блокове уз ограду, па се по њима гази. Вода прекрије цијело двориште, када пролазе аута попрскају до улазних врата. Имамо проблема и са септичким јамама. Атмосферска и фекална канализација обавезно треба да се ураде. Асфалт је пропао, два пута је прекопаван за воду. Требало би и да се пресвуче улица новим асфалтом. Ужасно је да у 21. вијеку немамо фекалну канализацију – рекла је Марковић.

Њен комшија Веселин Павићевић наводи да би требало да се уради атмосферска канализација и улица пресвуче новим асфалтом.

– Незгодно је да се прође када пада киша у дијелу улице гдје се вода скупља. Велика се рупа отворила на почетку улице, аутом се не може заобићи. Асфалт је рађен прије више од 30 година и дотрајао је – казао је Павићевић.

И Оливера Шундић сматра да је неопходно да се направи како атмосферска, тако и фекална канализација.

image

Оливера Шундић

-Д.Љ.

– Када пада киша дјеца не могу да иду у школу, морамо их возити. Због радова у Тиватској улици приморани смо да идемо на булевар и кружимо до школе. Ископали смо канал и ставили решетку у двориште. Да тога нема поплавило би нам двориште и због тога атмосферска канализација хитно треба да се направи. Када би се она радила требало би направити и фекалну. За сада проблема са септичком јамом немамо, међутим овдје смо седам година и вјероватно ћемо временом имати и тај проблем. Улица је уска, не можемо се мимоићи. Асфалт је пропао, временом ће још више, јер се саобраћај преусмјерио према булевару – каже Шундић.

Из ПГ бироа су истакли да jе у току израда проjектне документациjе за изградњу атмосферске канализациjе у Книнскоj улици, за шта jе задужено предузеће Водoвод и канализациjа.

– Планирано jе да се, након израде проjектне документациjе, ова саобраћаjница уврсти у план санациjе канализационе мреже на градском подручjу – навели су из ПГ бироа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 06:34