/ -
03/03/2022 u 14:39 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Толошани незадовољни односом Главног града према захтјеву да добију кружни ток

Становници Улице Ђура Драшковића наредних дана блокираће градњу булевара кроз Горњу Горицу незадовољни што Главни град није ријешио проблем прикључка на нову саобраћајницу.

 Толошани, који из Улице Ђура Драшковића желе да крену ка Цетињу или граду, након изградње булевара мораће да иду ка Команском мосту да би се укључили, прошли кроз насеље и изашли на Цетињски пут. Слична судбина очекује и грађане који долазе из Никшића и желе да дођу до Толоша- то ће морати да ураде тако што ће ићи до кружног тока на Цетињском путу и да се врате назад и скрену у Улицу Ђура Драшковића. Због тога су Толошани тражили да се на укрштању Улице Ђура Драшковића и будућег булевара изгради кружни ток.

Становник Толоша Жељко Видаковић наводи да су слали дописе Главном граду тражећи рјешавање проблема, али се до коначног рјешења није стигло.

– Један наш представник је разговарао са Срђаном Раичевићем, директором Агенције за изградњу и развој Подгорице, али је остало само на разговору. Раичевић је саопштио да нису могли ту да предвиде кружни ток због рјешења из ДУП-а. У овом дијелу Толоша има преко 30 предузећа која гравитирају овом дијелу насеља. Километар и по овог булевара коштаће пет милиона еура и неће га платити властодршци из свог џепа већ ми који смо највише погођени овим проблемом кроз порезе. Ми ћемо очигледно морати да блокирамо саобраћај да би се наши градски оци дозвали памети. Исцрпили смо сва средства и једино нам то преостаје – навео је Видаковић.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 03:24