/ -
22/02/2022 u 15:28 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Трг у Ановима имаће урбани мобилијар: Уз фонтану радиће и зелени зид

Почела је изградња прве фазе трга у Ановима чија је вриједност 337.764, а извођач радова је фирма Бомбетон.

Како су саопштили из Општине у оквиру Главног града - Голубовци рок за изградњу jе 120 дана. Они су навели да трг предвиђа простор за масовниjа jавна окупљања уз издваjање зона намиjењених за разне активности.

– Централни дио трга jе предвиђен за разноврсне манифестациjе, коjе краси фонтана на поплочаном диjелу укупне површине 880 квадрата, клупе, зелена острва и остали урбани мобилиjар. Конструкциjе фонтане биће правоугаоног облика, обложена мозаик плочицама и уоквирена гранитним коцкама. Оваj простор осим фонтане, садржаће и зеленило, зелени зид, паркинг за бицикла, "острва" са дрвећем, чесму, аутобуско стаjалиште и дjечjе игралиште. Дjечjе игралиште са зеленилом, простираће се на површини од 556 квадрата, док ће тротоар и дрворед са клупама обухватити површину од 368 квадрата – казали су из Општине Голубовци.

Они наводе да је прилаз тргу прилагођен за приступ, употребу и кретање лица смањене покретљивости и лица са инвалидитетом.

– Материjали за израду базирани су на коришћењу природних, квалитетних, траjних и савремених материjала. Постављене клупе биће од армираног бетона, док ће jедан дио клупа бити металне конструкциjе са дрвеним елементима за сjедење. Осим тога, соларна клупа омогућаваће посjетиоцима пуњење мобилних телефона и таблета преко УСБ кабла – кажу из Општине Голубовци.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 05:45