Развијаће бизнис зоне
24/12/2021 u 16:55 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тржни центар и приватна болница у бизнис зонама

За градњу хотела и приватне болнице заинтересована је компанија Trust construction, док је за градњу тржног центра понуду доставила компанија КИПС

Двије компаније доставиле су исправне понуде за градњу у бизнис зонама. У питању су компанија Trust construction која је заинтересована за градњу комерцијалног, конгресног и хотелског центра, као и приватне болницe, за шта су понудили 117.249.062 еура са додатних 15.000.000 еура за инфраструктурно опремање бизнис зоне. Ова понуда, како су саопштили из ПГ бироа, подразумиjева запошљавање 1.425 радника, и она оцијењена финансијски прихватљивом. Према подацима из Централног привредног регистра оснивачи ове компаније су Драган Бокан и Славен Кантар.
Комисија за вредновање понуда за избор корисника бизнис зона оцијенила је финансијски прихватљивом и понуду компаније КИПС-а, власника Риста Дрекаловића, која је понудила да гради тржни центар. Вриједност ове инвестиције 34.034.817 еура, са додатних 4.186.100 еура за инфраструктурно опремање бизнис зоне. У тржном центру планирано је запошљавање 70 нових радних мjеста.
Главни администратор Вуксан Вуксановић наводи да је Главни град у претходном периоду предузео читав низ корака коjи се односе на валоризациjу земљишта коjе jе у власништву Града. Вуксановић очекује да ће већ наредне године започети реализациjа ових инвестициjа.
Нови јавни позив за избор корисника бизнис зона биће расписан у првом кварталу наредне године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 04:32