Кроз Балоче неасфалтирано око 850 метара пута / -архива
09/01/2022 u 14:43 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Команима макадамом до кућа, амбуланта без струје

Главни пут повремено закрпе, углавном пред изборе. У засеоку Црвена Папрат смо сами крпили рупе да бисмо могли да прођемо и ту има два крака пута која су неасфалтирана. Објекат МЗ у којем се налази амбуланта нема струју, кажу мјештани

Мјештани села Балочe, Црвена Папрат и Поде у Команима више од 30 година чекају асфалт за мање од три километра пута. Становници ових села, како наводе, сами су пробијали путеве и живјели у ишчекивању да ће им надлежни обезбиједе основне услове.

Мјештанин Дарко Радоњић наводи да у мјесту Балоче има 850 метара неасфалтираног пута који је пробијен прије 30 година.

– Пут користи десет домаћинстава. Нас четири брата имамо тамо имање 70.000 квадрата. Посадили смо виноград и доста тога, али узалуд кад нема пута. Разрован је када су кише ауто се заглави и не може се до имања прићи – наводи Дарко Радоњић.

Он истиче да је главни пут кроз Комане у лошем стању, те да проблем имају и са амбулантом.

– Главни пут се само повремено закрпи, углавном пред изборе и то са првим кишама пропадне. Узак је непрегледан, нико га не одржава, осим мјештана који плате да се очисти. У засеоку Црвена Папрат смо крпили рупе да бисмо могли да прођемо и ту има два крака пута која су неасфалтирана. Главни град се на нас не окреће. Објекат МЗ у којем се налази амбуланта нема струје. Доктор долази сриједом и петком, али не може да нам изда упут. Можемо само да понесемо извјештај од специјалисте и налазе да погледа. Морамо да идемо у град, мучимо се и ми и доктор – казао је Дарко Радоњић.

И до куће Петра Радоњића се стиже макадамом.

– Имао сам раније краве и виноград. У пензији сам, због пута сам пошао да живим у Подгорицу, јер нисам могао да дођем до куће. Да је пут асфалтиран вратио бих се да живим у Комане, али без пута је тешко – казао је Петар Радоњић.

image

Петар Радоњић

-архива

​Породица Иване Пејовић у мјесту Поде посједује око 80.000 квадрата земље и бави се пољопривредом, имају воћњаке и винограде, те да је без пута послове тешко обављати.

– До имања је макадамски пут од око 1,5 километара, који је мој ђед пробио прије више од 30 година. Обећавано је да ће то да се асфалтира и стављано међу приоритетима више пута. Када су кише од блата се не може проћи, па морамо да користимо околни пут преко Бандића. Неколико пута нам се комби заглавио. Главни пут кроз Комане је у лошем, стању, на неким мјестима је толико узак, да мора да се сачека да ауто из супротног правца прође да би се могли мимоићи – казала је Пејовић. 

image

Ивана Пејовић

-архива

Радован Радуловић из Балоча наводи да им је приоритет да се асфалтира макадамски пут до кућа и позива градоначелника да их посјети.

– Да смо политички подобни били, тај пут би се урадио. Писао сам захтјеве три пута мјесној заједници, одговорено ми је да нема пара. Хоћемо да се бавимо пољопривредом, воћарством и сточарством, али џабе кад нема пута. Позивамо и градоначелника да обиђе Комане и овај наш пут – поручио је Радуловић.

Из Путева су истакли да ће у наредном периоду дефинисати приоритетне проjекте када jе у питању путна инфраструктура, сходно ономе што су били захтjеви грађана, односно мjесних заjедница, у конкретном случаjу МЗ Комани.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 02:13