/ -
26/03/2024 u 14:53 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Ulici Balšića biće zasađeno 55 sadnica

U pitanju je 18 stabala kamfora u prvoj fazi, 21 komad lalinog drveta u drugoj fazi i još 16 komada lalinog drveta u trećoj fazi rekonstrukcije ove saobraćajnice

U Ulici Balšića biće zasađeno 55 odraslih formiranih sadnica visine visine 3,5 do četiri metra i to 18 stabala kamfora u prvoj fazi, 21 komad lalinog drveta u drugoj fazi i još 16 komada lalinog drveta u trećoj fazi rekonstrukcije.

– Uz trasu Ulice Balšića nalazi se 19 stabala od kojih će 11 biti zadržano, dok je ostatak predviđen za uklanjanje i to najviše iz razloga što je dostiglo biološki maksimum. Riječ je o stablima koja su stara više decenija, koja su u lošem stanju, slabe funkcionalnosti i dekorativnosti, a koja su vremenom uticala na oštećenje trotoarskih površina koje nijesu bezbjedne za pješake. Projektom rekonstrukcije ulice je predviđeno uklanjanje pet stabala lipe, dva stabla platana i jedno stablo duda kroz sve tri faze rekonstrukcije - saopštili su iz Službe za odnose s javnošću.

Oni podsjećaju da su i raniji projekti rekonstrukcije saobraćajnica u Podgorici zahtijevali uklanjanje starih stabala, koja su takođe nadomještena novim sadnicama.

– Glavni grad ostaje posvećen razvoju grada po mjeri građana Podgorice, a očuvanje zelenih površina i izgradnju novih od samog početka prepoznaje kao prioritet u svom radu - navode oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:46