/ -
24/09/2023 u 16:00 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Učenici SSŠ "Spasoje Raspopović" zasadili breskve i šljive

Učenici odjeljenja II-2 Srednje stručne škole "Spasoјe Raspopović" koјi uče za poljoprivrednog tehničara posјetili su Urbanu baštu.

Cilj posјete, kako su saopštili iz ove vaspitno-obrazovne ustanove, јe da se omogući učenicima da primiјene stečena znanja, kao i da se dobrovoljno uključe u akciju sadnje i sjetve sadnica.

– Ova posjeta nije samo prilika za prenošenje znanja, već i za ostavljanje humanog traga kroz donaciju sadnica voća. U ime škole, učenici odјeljenja II-2 sa nastavnicom Jovanom Đukanović, donirali su sadnice breskve i šljive, koje će već u narednoj sezoni donijeti plod. Takođe, posadili su i četiri sadnice šipka. Ovom akcijom, učenici su dali doprinos Urbanoj bašti, koja svoje proizvode dostavlja u humanitarne svrhe. Posjeta Urbanoj bašti bila je izuzetno korisno iskustvo za učenike. Pored toga što su primijenili znanja iz poljoprivrede, učestvovali su u humanoj akciji sadnje voćaka – kažu iz škole.

Iz škole navode da posјeta predstavlja odličan način za promociju škole i njenog angažmana u zajednici.

– Važno je napomenuti podršku koju su pružili domar škole Milan Radulović i učenik trećeg razreda Filip Bulatović. Očekujemo da će se saradnja sa Urbanom baštom nastaviti i u budućnosti kako bismo zajedno doprinijeli zdravijem i humanijem okruženju –kažu iz škole.

 
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:39