Иван Вуковић приликом обилазака градилишта / ПГ биро
31/07/2021 u 08:50 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Учинак градоначелника Вуковића након три године: Начет Љубовић, љут Ботун, а позоришта нема

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић обиљежава данас три године од када је ступио на ову дужности. Његов учинак опозиција оцјењује као вријеме неиспуњених обећања, са чиме се ДПС не слаже

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић обиљежава данас три године од када је ступио на ову дужности. Била је планирана манифесатција, сусрет са медијима у Подгоричком парку на обали Мораче, али је одложена. Три године његовог руковођењаГлавним градом опозиција оцјењује као вријеме неиспуњених обећања и редовног „шминкања“ града. Наравно из ДПС-а се не слажу са таквим оцјенама.

– Иван Вуковић ниjе урадио нити дио онога што jе било потребно да уради, већ је изазвао jе револт у скоро свакоj мjесноj заjедници. На Забjелу због лоше планираних бициклистицких стаза, на Златици због уништавања улица, у центру града због лошег планирања паркинг мjеста, и скоро свим осталим због бетонизациjе града. Када су у првом плану градоначелник и његове изjаве, а не његов рад, то jе доказ да се лоше функционише. Вуковић ће бити упамћен по ароганциjи, мада то и приличи кадровима ДПС-а, да умjесто рада буду упамћени по свему само не по раду. Прво „Мугоша као шериф града, па Миго са ковертом, па Иван са ароганцијом” - каже Јанко Крстовић, шеф клуба одборника Демократа.

Поред редовних „шминкања“ града, у виду честог пресвлачења асфалта и уређивања микро-локациjа, систем градске управе jе нажалост наставио са катастрофалном праксом партиjских запошљавања и увећања текуће потрошње, навео је Лука Ракчевић, шеф клуба одборника УРА.

–Упоређуjући завршне извjештаjе предузећа чиjи jе оснивач Скупштина Главног града, долазимо до катастрофалног податка да су годишњи трошкови за зараде запослених у периоду од 1. jануара 2015. године до 31. децембра 2020. године увећани за 4.678.062 еура. Охрабруjе чињеница да овакво стање може потраjати jош наjвише шест или седам мjесеци – наводи Ракчевић.

Анђушић: Подгорица љепша и зеленија

Наjискрениjе вjеруjем да смо у протекле три године свjедочили наjсвестраниjем и наjдинамичниjем развоjу Подгорице у њеноj историjи, сматра Михаило Анђушић, шеф клуба одборника ДПС-а. –Могуће jе да памтимо периоде у оквиру коjих jе био поjачан интезитет реализациjе капиталних проjаката, уз велике буџете, у складу са тадашњим потребама развоjа града, али као што сам рекао, свестраност и интезитет развоjа града у претходних неколико година у наjмању руку jе импресиван. У протекле три године, готово да ниjе прошао jедан радни дан у оквиру ког градоначелник са сарадницима ниjе презентовао jавности неку од активности градске управе, коjе су биле везане за реализациjу различитих проjеката. Притом, све ово се дешавало у jедном деликатном социо-економском периоду, какав се одавно не памти. Као резултат имамо Подгорицу коjа jе љепша, хуманиjа, зелениjа, са више садржаjа, jедном риjечjу - европску Подгорицу – рекао је Анђушић.

Када погледамо рад градоначелника Ивана Вуковића у последње три године, можемо закључити да, упркос броjним обећањима, он ниjе одмакао далеко од претходних градоначелника, оцјењује Богдан Божовић, одборник СНП-а.

–Подгоричани jош увиjек чекаjу на зграду Градског позоришта, нема градску болницу. Важниjа од болнице Вуковићу jе била градска телевизиjа коjу jе отворио са циљем да прати његове градоначелничке „успjехе“. Ниjе Вуковић узео у обзир мишљење jавности када jе наjавио изградњу новог градског трга, сjећамо се и пробиjања и рушења брда Љубовић. Градоначелник ниjе имао слуха ни за мjештане Ботуна коjи се буне против изградње колектора у свом селу и хоће силом на срамоту да им наметне рjешење коjе им ниjе по вољи – навео је Божовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:33