/ -Д.Љ.
24/04/2022 u 13:00 h
Д.Љ.Д.Љ.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Уграђују лифт у ОШ "Павле Ровински"

Циљ пројекта је адаптација школског објекта за побољшање пристипачности и кретања лица са инвалидитетом, а који обухвата изградњу приступних рампи, уградњу лифта и адаптацију тоалета, навела је Дијана Лаковић, директорица школе

У Основној школи "Павле Ровински" биће уграђен лифт, приступне рампе, а биће и адаптиран тоалет како би ученици смањење покретљивости могли лакше да функционишу. Сви ови садржаји, како је саопштила Дијана Лаковић, директорица школе, биће урађени у склопу пројекта "Радови адаптације на прилагођавању објекта за приступачност и кретање лица смањене покретљивости и лица са инвалидитетом" који је у току. Пројекат се спроводи у оквиру заједничког прграма Европске уније и Црне Горе за запошљавање, образовање и социјалне политике.

– Циљ пројекта је адаптација школског објекта за побољшање пристипачности и кретања лица са инвалидитетом, која подразумијева изградњу приступних рампи, тактилних површина, уградњу лифта и адаптацију тоалета. Досадашња прилазна стаза биће замијењена прилазном рампом изграђеном по свим стандардима, а тоалет ће бити потпуно усклађен потребама ученика са тешкоћама у кретању. Посебно смо обрадовани уградњом лифта. У школи имамо 22 ученика са сметњама у кретању. До сада су одјељења са ученицима у тешкоћама у кретању боравила у учионицама у приземљу, па нијесу били у прилици да прате наставу у кабинетима на спратовима. Осим што ће адаптација објекта допринијети побољшању физичког приступа школи, вјерујем да ће значајно унаприједити комплетан васпитно-образовни рад са ученицима са потешкоћама у кретању, али и допринијети њиховој бољој социјализацији – истакла је Лаковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ОШ ЛИФТ
03. maj 2024 22:45