Митровић / Фото: Иван Петровић Ипе
31/03/2022 u 11:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА позива Митровића да отпечати базу "Путева": Запослени не смију одговарати

За све те пропусте не смију одговарати запослени у том предузећу, који свој тежак и одговоран посао годинама обављају предано и часно, закључују у УРА

Подгоричка УРА позвала је министра урбанизма и екологије Ратка Митровића да отпечати асфалтну базу локалног предузећа "Путеви" д.о.о. и до рјешавања административног пропуста Главног града, омогући рад тог предузећа.

(ВИДЕО) Запечаћена асфалтна база Путева

- Забраном рада асфалтној бази, штету ће претрпјети на десетине хиљада грађана Подгорице због пробијања рокова, градски буџет због куповине потребних материјала од приватних компанија, али и преко 100 породица запослених у предузећу, које су већ једном пролазиле стечајну агонију, изазвану неодговорним пословањем менаџмента предузећа. Све то се може предуприједити укидањем непромишљене одлуке Министарства, док Главни град и предузеће "Путеви" не ријеше спорни административни пропуст- указала је подгоричка УРА.

Подгоричка УРА подсјећа да поред неправедне одлуке Министарства, менаџмент компаније "Путеви" свакако не заслужује да обавља одговорне функције и мора бити смијењен.

- Сама чињеница да је у претходних пола године предузеће "Путеви" кажњено са три максималне казне, због непоштовања прописа у области јавних набавки, а да је записником утврђено и нелегално прикључење на њихову трафостаницу, као и бројне друге неправилности које прате рад менаџмента - а које се истражују, говоре о неопходности хитних промјена и другачијег вођења тог важног подгоричког предузећа. За све те пропусте не смију одговарати запослени у том предузећу, који свој тежак и одговоран посао годинама обављају предано и часно- закључују у УРА. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 04:28