/ -
30/03/2022 u 16:47 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Уређена зелена површина у Улици Васа Раичковића

Комплетан простор покривен је хидросистемом, изградиђена је нова расвjета, као и атмосферска канализациjа

Завршено је уређење зелене површине у Улица Васа Раичковића. Градоначелник Иван Вуковић током обиласка је навео да је кроз проjекат Микро 020 на површини од преко 1.000 квадрата, посађено четрдесетак нових садница, те да су на инициjативу људи коjи живе у комшилуку уредили и паркинг простор и изградили нову квартовску саобраћаjницу. Он је истакао да је риjеч и локацији чиjи изглед до скоро ниjе одговарао жељама и потребама становника овог диjела Подгорице.

– Проjекат jе вриjедан 80.000 еура, доминантно реализован ангажовању Путева, Зеленила, Комуналних услуга, Чистоће, уз подршку тима Архитектонског факултета. Ово је први пут да се проjекат Микро 020 реализуjе у партнерству са Архитектонским факултетом. Захваљуjем декану Светлани Перовић и њеним младим колегама на томе што су, уз нашу подршку, све ово овако лиjепо осмислили – закључио jе Вуковић.

Декан Архитектонског факултета Светлана Перовић казала да је успостављена сарадња Главног града са Архитектонским факултетом, те да заjедно са студентима радимо на више локациjа како би оплеменили, ревитализовали и унаприjедили постоjеће jавне просторе.

Становници ове мjесне заjеднице, исказали су посебну захвалност градским предузећима, истичући да су им посебно важни нови дрвореди, паркинг, али и кућица за њиховог заjедничког љубимца Гариjа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 02:22