/ -
11/11/2022 u 18:15 h
Andrijana Dabanović, Nataša SpaićAndrijana Dabanović, Nataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Veselin Vukčević: Zakazaću sjednicu Izborne komisije Glavnog grada

Poštujući stav Državne izborne komisije postupiću po uputstvu od 11.novembra 2022.godine, kako bi se komisija izjasnila o tri neblagovremena prigovora, koji su podnijeti 4. novembra 2022.godine, kazao je Vukčević

Predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Veselin Vukčević zakazaće sjednicu komisije kako bi se izjasnili o tri prigovora, koji su članovi podnijeti 4.novembra.

– Državna izborna komisija je današnjim mišljenjima i uputstvom potvrdila moj stav da utvrđivanja konačnih rezulata lokalnih izbora u Podgorici nema dok Ustavni sud ne odluci po podnijetim žalbama. Drago mi je što se pokazalo da istrajavanje na poštovanju zakona i Ustava ima podršku i kod drugih državnih organa, zbog čega osjećam i lično zadovoljstvo i profesionalnu satisfakciju – rekao je Vukčević.

Vukčević se nada da ce pojedini članovi komisije prepoznati da je ovako jasan stav i postupanje i u njihovom interesu, ali i u interesu političkih subjekata koje predstavljaju, iako, kako je kazao, u minulih nekoliko dana nijesu birali sredstva da ga navedu na izvršenje krivičnog djela.

– Kad u tome nijesu uspjeli uslijedila je medijska hajka i pritisak na mene i moju porodicu, kako bi ostvarili svoje nezakonite namjere. Pogresno su procijenili da sam im ja jedina prepreka do ostvarivanja njihovih nezakonititih namjera. Međutim, bitno je da je uslijedila potvrda da je sve urađeno u skladu sa zakonom, a njihovo nečasno postupanje će imati svoj epilog kod nadležnih organa, kad se sve ovo okonča. Poštujući stav Državne izborne komisije postupiću po uputstvu od 11.novembra 2022.godine, kako bi se komisija izjasnila o tri neblagovremena prigovora, koji su podnijeti 4. novembra 2022.godine. lako je jasno da je podnošenjem ovih prigovora, devet dana nakon isteka prekluzivnog roka propisanog zakonom izvršena očigledna zloupotreba procesnih prava, po nalogu političkih subjekata kojima je nepoštovanje Ustava i zakona postala navika – rekao je Vukčević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 05:37