14/01/2024 u 17:54 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO/FOTO) Poštovanje, tolerancija i hrabrost se uče kroz sport

Dječji festival sporta okupio je veliki broj najmlađih sugrađana koji su demonstrirali vještine u brojnim sportskim disciplinama

Glavni grad i kompanija ONE na Stadionu malih sportova organizovali su Dječji festival sporta. Festival je organizovan u sklopu podgoričkog pazara, a okupio je veliki broj najmlađih sugrađana koji su demonstrirali svoje vještine u brojnim sportskim disciplinama. Pokazali su umijeće u fudbalu, košarci, rukometu, karateu, mačevanju, aikidu, plesu, rutmičkoj gimnastici, tekvondou i atletici. Ovakva manifestacija se ne bi mogla zamisliti bez naših najuspješnijih sportista kao što su Danka Kovinić, teniserka, Srđan Mrvaljević, džudista i Katarina Bulatović, rukometašica.

image
-

Miloš Antić, v.d. sekretara za sport kazao je da je ovo najljepša manifestacija jer je uključen veliki broj djece u više sportova.

- Zahvalni smo kompaniji ONE koja je pokrovitelj manifestacija koja je kroz saradnju sa nama htjela da obilježi kraj podgoričkog pazara koji je prošao u sjajnom ruhu. Ovo je jedna rekreativna priča gdje će svi učesnici dobiti zahvalnice. Pokazaćemo da na kvalitetan način vrednujemo ono što rade, a oni će imati ličnu satisfakciju kada je ovakva manifestacija u pitanju. Kompanija ONE je zvanična kompanija Olimpijskog komiteta Crne Gore te pokušavaju da na najljepši način promivišu sve ono što nas čeka u ovoj godini. Olimpijske igre su na ljeto, te želimo što više naših sportista tamo. Sa nama su oni koji su već prošli tu priču Katarina Bulatović, Srđan Mrvaljević, Danka Kovinić i Anđela Berišaj. Ovo je izuzetna poruka za klince koji imaju na koga da se ugledaju i da slijede put da bi stigli do svojih snova - rekao je Antić.

image
-

Ana Mihailović, iz kompanije One kazala je da oni podržavaju sport, ali i djecu kroz mnogo načina.

– To radimo kroz obrazovanje, stvaranje preduslova da zavolite sport. Činimo da tokom djetinjstva shvatite da je sport bogatstvo koje nosite sa sobom u vašu budućnost. I ne samo to. To su olimpijske vrijednosti, kao što je fer plej, solidarnost, tolerancija, sve ono što će da napravi od vas to što već jeste, a to je da budete sjajni ljudi - rekla je Mihailović.

Za Danku Kovinić je veliko zadovoljstvo što je bila dio Dječjeg festivala sporta.

– Nadam se da će ovakvih festivala biti još, jer ovakve manifestacije trebaju Podgorici, Crnoj Gori, a naročito mlađim generacijama. Znamo da ih možda grdimo da su lijeni, ali je danas sa nama tu preko 200 mališana, tako da svaka čast njima, ali i roditeljima. To je put kojim treba da idu djeca, jer sport je lijepa stvar. Ne morate postati profesonalni sportista da bi ste uživali u tome i da bi uzeli sve ono najbolje od sporta - poručila je Kovinić.

Srđan Mrvaljević zahvalan je što se organizuju ovakve manifestacije, a djeci je poželio da sport bude sastavni dio njihovog života i nešto u čemu će da uživaju.

- Svaki sport je fantastičan i ima svoje prednosti. Ono što će kroz sport naučiti su pozitivne univezalne vrijednosti, kao što su poštovanje, disciplina, hrabrost i to će im značiti i u budućem životu, ne samo dok se bave sportom - rekao je Mrvaljević.

image
-

On je istakao da medalje i rezultati ne čine sport.

- Ono što je bitno je da postanu kvalitetni ljudi, da postanu najbolja verzija sebe u budućnosti. To je cilj sporta. Čitav život sam mislio da treniram džudo, a na kraju sam shvatio da sam svo to vrijeme učio život. To bih istakao kao najveću vrijednost sporta. Želim da što više djece učestvuje u sportu i da se ne opterećuju time koji je njihov krajnji takmičarski cilj, jer sigurno da će kroz sport biti najbolja verzija sebe. Sport će biti jedna vrsta brane i odbrane od svih negativnih uticaja koje danas svi živimo i ne možemo da izbjegnemo. Baveći se sportom možemo da ih ublažimo - naveo je Mrvaljević.

Jedna od učesnica manifestacije bila je Maša Stojanović koja je godinama bavi plesom u klubu Bjuti. Ona se predstavila koreografijom "Pčelica", a njen nastup propraćen je gromoglasnim aplauzom.

image
-

– Jedna čekam da zaplešem. Uživam u plesu, jer mi je jako lijepo sa drugaricama. Najteže u plesu je kada učimo nove pokrete, ali ja to lako savladam - kaže Maša.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 07:37