09/04/2022 u 17:00 h
M.VujisićM.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Изборна Скупштина СОБНОР-а Црне Горе одлучила: Предсједник Радојица Радојевић

Борцу 1941.-1945. године и добитнику више државних и страних признања и одликовања, Милану Булатовићу, уручена је повеља проф. др. Милорад Мило Марковић, док је Слободану Рогановићу припало признање за допринос афирмацији рада организације

Досадашњи пресједник СОБНОР–а Црне Горе Радојица Радојевић реизабран је на ову функцију, одлучено је на изборној Скупштини ове борачке организације. За потпресједнике су изабрани Радивоје Здравковић из Подгорице, Љубенко Боровић из Котора и Мирослав Станић из Бијелог Поља.

Предсједник борачке организације Радојица Радојевић саопштио је да СОБНОР дјелује у отежаним условима али да је и поред тога реализовао програмске активности.

– Највеће активности СОБНОР-а биле су усмјерене на поштовање изворне идеје и тековине наше славног НОБ-а, организовање посјета споменика и спомен обиљежја, обиљежавање значајних датума из наше револуције у општинама гдје смо организовани и одајемо дужну почаст погинулим борцима за слободу, организовање свечаних сједница и академија када су у питању неки значајни јуилеји из наше револуције. Желим да се захвалим на указаним повјерењу и радујем се што чу наставити четврогодишњи мандат са вама – каже Радојевић.

Именовано је предсједништво СОБНОР-а у којем су Радојица Радојевић, Радивоје Здравковић, Љубенко Боровић, Мирослав Мирко Станић, Радмила Чагоровић, Милутин Цицмил и Момир Абазовић. За почасног предсједника СОБНОР-а Црне Горе именован је Видоје Деспотовић из Пљеваља.

Именован је управни одбор организације у којем су Радојица Радојевић, Радивоје Здравковић, Љубенко Боровић, Мирослав Мирко Станић, Радмила Чагоровић, Миленко Јовић, Петар Лабудовић, Милан Вајагић, Никола Зец, Гојко Ђурашић и Комнен Перишић. Радмила Чагоровић је именована и за секретара управног одбора. Изабран је и надзорни одбор чији је предсједник Ђорђије Злоковић, а чланови Веселин Рудовић и Слободан Стојановић.

image
-

Борцу 1941.-1945. године и добитнику више државних и страних признања и одликовања, Милану Булатовићу, уручена је повеља проф. др. Милорад Мило Марковић у знак захвалности за допринос афирмацији трајних вриједности НОР-а и југословенске револуције, док је Слободану Рогановићу, чији су родитељи били носиоци Партизанске споменице 1941. године, уручено признање за допринос афирмацији рада организације и очувања изворних принципа славног НОБ-а.

image
-
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 06:29