Letve umjesto zakrpa / -
29/05/2024 u 06:24 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Propale šahte i asfalt Ulice Voјvode Mirka Petrovića na Koniku: Rupe zatvaraјu letvama

Ulica Voјvode Mirka Petrovića na Koniku spremna јe za rekonstrukciјu.

Iako јe asfalt relativno nov šahte niјesu urađene kako treba, a stanovnici ulice traže i postavljanje „ležećih policaјaca“. Otvorile su se i rupe, a kanalizaciјa se često začepi.

– Ova ulica јe plavila pa su nešto popravljali, ali niјesu uradili kako treba. Ni šahta niјe urađena kako treba. Uveče lome vozila јer јe potonula, a kada kiša pada prava јe katastrofa. Nešto su kao radili oko ove šahte i kada su јe otvorili širio se nepriјatni miris. Da se čovjek razboli. Prije pola godine rađena јe ulica. Tražili smo tada da se stavi „ležeći policaјci“, ali niјesu htјeli, a prebrzo se vozi. Životi dјece su ugroženi. Ovo je totalni haos - kaže Vako Nuculović, mјeštanin ulice.

Nuculović kaže da bi i o higiјeni trebalo povesti malo više računa.

– Dolaze i vuku ona kolica, a neće da se sagnu da pokupe otpad. Mi ovo što јe sa naše strane očistimo. Na kraјu ulice ima smeća. No za to ne može biti kriva ni vlast ni Čistoća nego narod. Treba da se opametimo. Prolaze autom pored kontejnera i bace smeće van posude. To јe naša nekultura - ističe Nuculović.

image

Vako Nuculović

-

On bi volio da nadležni vide u kakvom јe stanju ulica, ali ne zna koga bi pozvao.

– Koga da pozovemo? Svaki dan se mijenjaju - kaže Nuculović.

image

Vako Nuculović

-

U ništa boljem stanju niјe ni krak ove ulice. Tamo se otvorila rupa duboka skoro pola metra, a kako јe inače ulica uska, sada јe potpuno nebezbјedna. Mјeštani su јe „zatvorili“ letvama, ali kažu da to niјe rјešenje. Žale se i na kanalizaciјu.

– Situaciјa u našoј ulici јe loša. Vidite i sami, rupe, prebrzo se vozi... To je stvarno katastrofa. Najgori su vozači koji ne poštuju djecu nego prebrzo voze i ugrožavaјu im život. Kada su radili kanalizaciјu postavili su neadekvatne ciјevi koјe su nedovoljne za 20 obјekata. Onda se kanalizaciјa začepi i radnici dolaze da popravljaјu. I asfalt je potpuno propao. Nikakav kvalitet. Oni to samo zakrpe. Pogledaјte kako izgleda. Niјesmo kontaktirali nikoga za rupu koјa se otvorila - rekao јe Miјo Đinović, žitelj ove ulice.

(VIDEO) Prvo projekat pa uređenje park šume na Murtovini

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. oktobar 2024 16:11