Рупа однијела пола улице / -архива
10/01/2022 u 07:45 h
Andrijana Dabanović, Milica VujisićAndrijana Dabanović, Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Улица Гоце Делчева мора да се поправља: Нови асфалт издржао непуна два мјесеца

У санацију 610 метара Улице Гоце Делчева уложено је 270.000 еура. Челници града су њоме прошетали 11. новембра прошле године, а водоводна цијев пукла и бујица упропастила урађено уочи празника

Ни два мјесеца након санације, у коју је уложено 270.000 еура, асфалт у Улици Гоце Делчева на Ибричевини није издржао. Ова улица деценијама је чекала санирање и то је учињено у дужини од 610 метара. Добила је нови асфалт, тротоаре, атмосферску и фекалну канализацију у дијелу гдје није раније постојала. Међутим, није замијењен водовод и након хаварије, у дијелу код школе, упропаштен је асфалт. Након што је пукла водоводна цијев бујица је подигла асфалт који је испуцао. У једном дијелу се "наборао" ивичњак, док је недалеко одатле коловоз испуцао по средини па изгледа као лего коцкице.

У улици, којом су 19. новембра свечано прошетали челници града, цијев је пукла прије празника. Закрпљена је, кажу мјештани, али је рупа остала отворена што угрожава саобраћај. Становници кажу да цијев не пуца први пут, већ да се то дешавало и раније и то најмање два пута годишње, а да је надлежни само крпе умјесто да је потпуно промијене.

image

Улица Гоце Делчева

-м.л.в

– Никако да се нешто озбиљније уради по том питању. Чуди ме да поучени ранијим искуствима проблем сада нијесу ријешили. Кад пукне цијев тече огромна количина воде. Буде ужасно. Асфалт се љуља јер испод њега тече ријека. На доста мјеста се дигао нови асфалт. Најгоре је то што су поново закрпили цијев, нијесу је промијенили и што ће опет исто да се деси. Цијев је пукла пред празнике и ова рупа је од тада отворена. Возачима и пјешацима ово прави велики проблем – рекао је Батко Велимировић, становник улице.

За Василија Радоњића пропали асфалт послије мјесец дана је доказ лошег квалитета градње.

image

Василије Радоњић

-м.л.в

– Код нас ништа не траје дуго. Ради се очигледно без надзора и онда то није добро, јер је лош квалитет. Ово је срамота. Дуго се радила ова улица, а није урађена квалитетно. Ове рупе су доказ квалитета. Да је урађено квалитетно не би се све ово овако разбило – каже Радоњић.

Он сматра да за овакве радове неко треба да сноси одговорност.

– Ко је ово радио требало би да сноси одговорност. Нико не ради како требе. Уложен је новац и ево одмах је пропало – наводи Радоњић.

Михаило Шћепановић у овој улици живи од 1957. године и каже да им водоводне цијеви задају доста муке.

image

Михаило Шћепановић

-м.л.в

– Прије пар мјесеци улица је прекривена новим асфалтом. Остале су старе цијеви које пуцају и увјек смо били у проблему. Инсталација која је дубоко постављена је стара и цијеви пуцају стално. Због тога мора поново да се прекопава. Урадили су танак слој асфалта. Чим мала киша падне асфалт ће да пуца и да се отварају рупе – сматра Шћепановић.

image

Улица Гоце Делчева

-м.л.в

О читавој ситуацији настојали смо да добијемо изјаву из Главног града, односно Водовода, али очигледно због празничног радног времена, нијесмо успјели.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 15:26