Свакодневно ће блокирати саобраћај / -Архива
27/12/2021 u 06:39 h
Milica Vujisić, Andrijana DabanovićMilica Vujisić, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Житељи Горње Горице траже приступ булевару или настављају протесте

Апелујем да неко разговара са нама. Окупљаћемо се сваког дана у исто вријеме док се ово не ријеши, поручио је Миленко Глушчевић

Становници Горње Горице и јуче су на 15 минута у 15 часова блокирали Никшићки пут у знак протеста тражећи да им се обезбиједи саобраћајни прикључак на нови булевар који се ради кроз насеље. Тренутним пројектом прикључак није предвиђен, па су приморани да круже кроз насеље. Надлежнима предлажу да на раскрсници улица Бранка Делетића и Ђура Јакшића саграде кружни ток или поставе семафоре. Уколико им не изађу у сусрет свакодневно ће блокирати Никшићки пут.

Јелена Глушчевић истиче да су послали дописе свим институцијама и на државном и на локалном нивоу, а да су одговор добили од Агенције за изградњу и развој Подгорице са чијим директором су разговарали.

image

Јелена Глушчевић

-Архива

– Ми смо свјесни да је план урађен, али је рађен тако да није у складу са потребама грађана из овог насеља. Желимо да се измијени планска документација у дијелу саобраћајног рјешења. На првом мјесту нам је безбједност. Радовали смо се изградњи булевара, јер смо коначно дошли на ред да се ово уреди. Не може се радити на уштрб људи који живе овдје 50 година. Ниједно возило специјалне службе када затворе овај улаз не може да уђе – каже Глушчевић.

Миленко Глушчевић истиче да на овај начин, мирним путем, покушавају да надлежнима укажу на проблем који имају.

image

Миленко Глушчевић

-Архива

– Покушавамо да ријешимо ово на миран начин дописима и молбама, али не гарантујемо до када ће бити тако.Апелујем да неко разговара са нама. Није ово једна, двије или пет кућа већ цијело насеље. Окупљаћемо се сваког дана у исто вријеме док се ово не ријеши – поручио је Глушчевић.

Слободану Булатовићу је чудно како је ово дозволила мјесна зједница.

image

Слободан Булатовић

-Архива

– Преко пута је пекара и како сјутра да пустим унуче за хљеб. Овај булевар требао би да се ради у корист грађана, а изгледа као да се неко игра са нама. Макар да поставе семафор или полукружно окретање – каже Булатовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 19:43