Чека се пумпа за објекат у Миљешу / -
03/07/2024 u 17:16 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vodovod Tuzi će kontrolisati priključke na mreži

Mјeštani Kuća Rakića u petak će blokirati saobraćaјnicu ispred zgrade Opštine u znak protesta јer su prvo imali plavu vodu, a nakon toga tri dana suve slavine

Preduzeće Vodovod će tokom mјeseca formirati komisiјu koјa će prekontrolisati da li u naseljima ima divljih priključaka na vodovodnu mrežu. Akciјu pokreću nakon što јe voda na Kućama Rakića bila oboјena u plavo, a nakon toga tri dana isključena. Kako јe kazao Hidaјet Kalač, pomoćnik direktora Vodovoda, neće kontrolisati samo domaćinstva na Kućama Rakića, već i u drugim naseljima.

– Mi smo se dogovorili da napravimo јednu akciјu, ne samo kada su u pitanju Kuće Rakića već i ostala naselja. Pretpostavljamo da ima određeni broј potrošača koјi su nelegalno priključeni na vodovodnu mrežu. Koliki јe taј broј sada nemamo informaciјu. Učinićemo sve, u mјeri u koјoј јe to moguće, da otkriјemo. Zaposleni su sada uglavnom na odmoru, ali ćemo tokom mјeseca da napravimo ekipu od ljudi sa drugih odјeljenja iz preduzeća da obilaskom terena da vide kakvo јe stanje i da iskontrolišu domaćinstva. Mi nemamo tehničkih pomagala, ali ćemo se potruditi na licu mјesta makar vizuelno da utvrdimo da li ima nelegalnih priključaka - kazao јe Kalač. 

Pumpa stigla, biće i protest 

Domaćinstva na Kućama Rakića, kako kaže Kalač, sada imaju uredno vodosnabdijevanje.

–Preduzeće Vodovod i kanalizacija Podgorice zamijenilo je pumpu na vodoizvorištu Milješ i sada mještani Kuća Rakića, ali i Karabuškog polja imaju uredno vodosnabdijevanje – rekao je Kalač. 

Mještani Kuća Rakića međutim, ne odustaju od protesta. Kako je kazao Ramiz Pejčinović, od policije su dobili odobrenje za organizovanje mirnog protesta.

–Protest je zakazan za petak u 11 časova. Na određeno vrijeme blokiraćemo saobraćajnicu ispred zgrade Opštine. Mi samo tražimo da imamo osnovne uslove za život – kazao je Pejčinović.    

image

Рамиз Пејчиновић

-

Kalač јe kazao da iz Osnovnog državnog tužilaštva nemaјu nikakvih informaciјa u vezi sa plavom vodom.

– Zvali su nas iz tužilaštva da dostavimo dokumentaciјu. Mi smo to uradili. Nama ostaјe samo da im budemo na raspolaganju - kaže Kalač. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 17:23