Иван Вуковић / - ФБ:ИВАН ВУКОВИЋ
08/12/2021 u 20:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић: У наредних шест мјесеци 350 нових паркинг мјеста

У том циљу, наглашава Вуковић, биће промијењен режим саобраћаја (у једносмјерни) у једном броју улица у граду, а бројне неуређене површине биће искоришћене

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић најавио је да ће Подгорица добити 350 паркинг мјеста у наредних шест мјесеци.

 - Паркинг је, сасвим сигурно, један од највећих проблема у Подгорици. Наш град је, током претходних десетак година, нагло нарастао, просторно планирање у одређеним дјеловима Подгорице није било адекватно, а саобраћајна култура је, укупно гледано, на ниском нивоу.  Уважавајући сугестије које свакодневно добијамо од наших драгих суграђана, оформио сам радну групу (сачињену од колега из градске управе, Секретаријата за саобраћај, Секретаријата за просторно планирање и привредног друштва ‘Паркинг сервис’), с циљем да се, на свим локацијама у граду гдје је то могуће, обезбиједи додатни простор за бесплатан паркинг - написао је он на фејсбуку.

У том циљу, наглашава Вуковић, биће промијењен режим саобраћаја (у једносмјерни) у једном броју улица у граду, а бројне неуређене површине биће искоришћене. 

 - Данас је учињен први корак. Привели смо намјени површину у МЗ ‘13. јул’ (простор иза дворишта Електротехничке школе) у којој је овај проблем нарочито изражен. Добили смо 35 нових, бесплатних паркинг мјеста.  То је 10 одсто паркинг мјеста која намјеравамо да обезбиједимо у ширем центру града у наредних пола године - нагласио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:48