/ -
08/03/2022 u 13:03 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За градњу пете фазе пута Голубовци - Матагужи стигло пет понуда: Ширина улице биће 6,5 метара

Достављено jе пет понуда. Дана 1. марта текуће године донешена jе одлука о наjповољниjоj понуди. Рок за жалбу jе 10 дана, каже Срђан Раичевић, из Агенције за изградњу и развој Подгорице

Пет понуда пристигло је на јавни позив Агенције за изградњу и развој Подгорице за одабир најповољнијег извођача који ће реконструисати пету фазу пута Голубовци - Матагужи, дионицу од стадиона Трешњица ка Матагужима.

– Дана 25. новембра прошле године обjављен jе jавни позив за подношење понуда за реконструкциjу пете фазе пута Голубовци – Матагужи, од стадиона "Трешњица" ка Матагужима. Достављено jе пет понуда. Дана 1. марта текуће године донешена jе одлука о наjповољниjоj понуди. Рок за жалбу jе 10 дана. Проциjењена вриjедност радова jе 1.100.000 еура – саопштили су из Агенције за изградњу и развој Подгорице на чијем је челу Срђан Раичевић.

Дужина диjела пута коjи се реконструише, како кажу из Агенције износи 1.440 метара.

– Ширина коловоза jе 6,5 метара, односно двиjе саобраћаjне траке по 3,25 метара. Са десне стране коловоза, посматрано од Голубоваца ка Матагужима, налази се зелени поjас ширине метар, двосмjерна бициклистичка стаза ширине 2,5 метара и тротоар ширине два метра. На jедном диjелу пута, у дужини од 340 метара, тротоар се налази и са лиjеве стране коловоза. Ширина тог тротоара jе метар. Од пратеће инфраструктуре предвиђена jе изградња атмосферске канализациjе, jавне расвjете и телекомуникационе кабловске канализациjе, а биће извршено и измjештање нисконапонске мреже – наводе из Агенције.

Они истичу да су дуж трасе планирана аутобуска стаjалишта, по три са лиjеве и три са десне стране.

– На мjестима гдjе ниjе било имовинско-правних проблема, планирана су нише за бус стаjалишта, док на мjестима гдjе то ниjе било могуће стаjалишта су маркирана на коловозу. До сада реконструисано је око 2.450 метара пута, за шта jе утрошено око 2.000.000 еура – кажу из Агенције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:04