Obuka zaposlenih / -
25/04/2024 u 14:42 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za zaposlene u lokalnim samoupravama: Obuka za legalizaciju nelegalnih objekata

U okviru obuke obrađuju se pitanja postupanja nadležnog organa lokalne uprave po zahtjevu za legalizaciju, način postupanja u slučajevima bespravnih objekata koji se sastoje iz više posebnih djelova, pitanja u vezi sa otkupom zemljišta na kojem je izgrađen bespravni objekat, smjernice za usklađivanje spoljnjeg izgleda objekata

Počela je obuka za zaposlene u lokalnoj samoupravi za postupak legalizacije nelegalno izgrađenih objekata. Obuku sprovodi Zajednica opština Crne Gore, a danas je organizovana izvodi za zaposlene u Opštini Mojkovac. Prije nekoliko dana, kako su saopštili iz Zajednice opština Crne Gore, održana je za zaposlene u Glavnom gradu.

– U okviru obuke obrađuju se pitanja postupanja nadležnog organa lokalne uprave po zahtjevu za legalizaciju, način postupanja u slučajevima bespravnih objekata koji se sastoje iz više posebnih djelova, pitanja u vezi sa otkupom zemljišta na kojem je izgrađen bespravni objekat, smjernice za usklađivanje spoljnjeg izgleda objekata i drugo – saopšteno je iz Zajednice opštine Crne Gore.

image

Lainović i Živković

-

Predavači na obuci su Radmila Lainović, v.d. generalne direktorice Direktorata za stanovanje u Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, i Sanja Živković, sekretarka Odbora za komunalne djelatnosti i životnu sredinu Zajednice opština.

Za opštine primorskog regiona, obuka će biti održana 9. maja sa početkom u 10 časova u sali Skupštine opštine Tivat.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 02:57