/ -
25/10/2024 u 15:29 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zajednica "Srbi iz Forarlberga" školi iz Zete donirali opremu

Donaciju je dobila OŠ "Niko Maraš" iz Bijelog Polja u vidu 146 školskih klupa, 310 stolica, deset tabli za projektore, dvije zelene školske table, osam kancelarijskih stolica, deset polica za knjige, pet laptopova i deset računara

Zajednica "Srbi iz Forarlberga" iz Austrije u saradnji sa klubovima "Lovćen 1973" iz Volfurta, "Srpska Omladina" Forarlberg, SKUD "Sveti Vasilije" Forarlberg i "Hobi Kikers Nole" poslala je donaciju Opštinu Zeta. Donaciju je dobila OŠ "Niko Maraš" iz Bijelog Polja u vidu 146 školskih klupa, 310 stolica, deset tabli za projektore, dvije zelene školske table, osam kancelarijskih stolica, deset polica za knjige, pet laptopova i deset računara.

Darko Brajović, predsjednik zajednice "Srbi iz Forarlberga", kazao je da je zadovoljan zbog uspješno sprovedene akcije u kojoj su relativno spontano učestvovale uprave klubova koji su pod pokroviteljstvom zajednice.

– Veliku zahvalnost dugujem i ljudima iz Opštine Zeta, koji su se od prvog dana ove humanitarne akcije trudili da školska oprema stigne tamo gdje je najpotrebnija. Veliko hvala dugujemo i Vladimiru Deliću iz kompanije "Braća Crnomarković" koji nas je od samog starta savjetovao oko cijele procedure vezano za sprovođenje ove humanitarne akcije. Vjerujem da će ovakve humanitarne akcije biti primjeri za druge organizacije u Forarlbergu. Najlakše je moliti za novac, dok je rad nešto najteže, ali zato i najlepše - kaže Brajović.

Jadranko Lešić, prijatelj zajednice "Srbi iz Forarlberga" kaže da godinama unazad aktivno podržava humanitarne organizacije za Srbiju, Crnu Goru i Republiku Srpsku.

– Smatram da je važno pomoći ljudima koji se suočavaju sa teškim izazovima. Svaka od republika ima svoje specifične potrebe, a ja želim doprineti poboljšanju njihovih života. Pomažući ljudima kroz razne humanitarne akcije, želim da pokažem solidarnost i želju za pozitivnim promenama - kazao je Lešić.

Danijel Vuković, predsjednik kluba "Lovćen 1973" istakao je da mu je srce puno kada je vidio da se djeca toliko raduju školskoj opremi.

– Potrudićemo se da se u saradnji sa našom krovnom organizacijom "Srbi iz Forarlberga" ovakve akcije realizuju što češće. Posebno mi je drago da smo se posle korone ponovo svi sakupili i pokazali zajedništvo i slogu. Svaki osmjeh na licu srećne i zadovoljne djece je vrijedan svakog truda - ističe Vuković.

Vera Miler, predsjednica SKUD "Sveti Vasilije" kaže da maksimalno podržava humanitarne akcije, jer smatra da je pružanje pomoći ljudima od suštinskog značaja za izgradnju empatije i solidarnosti unutar zajednice.

– Učestvovala bih vrlo rado ponovo u ovakvim akcijama, jer vjerujem da doprinose ne samo boljim uslovima života ljudi, već predstavljaju lično zadovoljstvo. Apelujem na sve ljude koji mogu i žele, da se odazovu budućim akcijama zajednice "Srbi iz Forarlberga" i nadam se da će ih biti sve više - kaže Miler.

Bogdan Lešić, predsjednik "Srpske omladine" Forarlberg kaže da je najsrećniji kada može drugim ljudima da pomognem i kada im vidi osmjeh na licu. Bogoljub Macanovic, predsjednik kluba "Hobi Kikers Nole" navodi da je veoma ponosan što je sa svojim klubom bio dio ove priče.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. oktobar 2024 15:29