Петицијом против пренамјене парка / -Архива
06/05/2021 u 12:49 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Станари Блока шест не дају игралиште за парк за псе

Досад је сакупљено око 600 потписа, а циљ нам је да сакупимо 1.000 и да их доставимо Главном граду као грађанску иницијативу како би још једном размотрили и преиспитали своју одлуку. Ово није политичка већ грађанска иницијатива, каже Сања Медан

Управници улаза из зграда у Улици Ђока Мирашевића од броја три до броја 13 и Булавара Михаила Лалића прикупљају потписе којима траже да игралиште на булевару остане за дјецу, а не да, како то планира Главни град, постане парк за псе, пишу дневне новине „Дан”. До сада сакупили су 600 потписа, а планирају да Главном граду предају петицију са 1.000 потписа како би још једном преиспитали своју одлуку. Потписи се сакупљају сваког дана на игралишту од 11 до 13 часова и од 17 до 21 час. Како је испред управника свих зграда казала Сања Медан од данас ће потписе скупљати и по улазима.

– Сви управници су се удружили и разговарали смо са замјеницом градоначелника али смо наишли на затворена врата. Речено нам је да је то сјајна идеја, јер има пуно људи који имају кућне љубимце. Ако узмемо у обрзир да су петицију потписали и власници кућних љубимаца то значи да чак ни они нијесу за то да се изгралиште измјешта и да се поставе справе за псе. Нисмо против изградње парка за псе, али на другој локацији. Да ли је могуће да су нам саопштили да послије 13 година постојања овог парка кажу да је та локација несигурна за дјецу. Што га нијесу онда раније уклонили. У том случају несигурни су и власници паса, а онда и људи који буду користили трим стазу и полигон преко пута – каже Медан.

СНП тражи промјену правила

Одбор СНП-a Главног града позива надлежне градске службе да размотре, како цијене пропусте на новом игралишту на Забјелу и пропишу правила понашања која ће имати више смисла и која ће дјеци омогућити несметан боравак и игру.

– Корисници игралишта изненађени су броjним забранама коjе су прописане као норме понашања. Тако је забрањено играње лоптом и уношење хране, а да не говоримо о могућности вожње бицикла. Иако постоjи зона за псе, на табли на улазу у игралиште налази се забрана увођења кућних љубимаца, па се поставља питање ко jе одлучивао о правилима понашања – саопштили су из СНП-а.

Она истиче да су највише потписа сакупили на игралишту.

– За једну ноћ сакупимо од 30 до 50 потписа. Укључили су се и станари у потписивање, тако да за сада имамо око 600 потписа. Нико нас није одбио, а циљ нам је да сакупимо 1.000 потписа и да их доставимо Главном граду као грађанску иницијативу како би још једном размотрили и преиспитали своју одлуку. Ово није политичка већ грађанска иницијатива. Главни град треба да чује грађане – истиче Медан,поручујући да пренамјена дјечјег игралишта није добра за читаву Мјесну заједницу Блок пет и шест.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 11:26