Zasluženo slavlje Švajcaraca / -FOTO: FUDBALSKI SAVEZ ŠVAJCARSKE
29/06/2024 u 21:42 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Jakin: Velika pobjeda; Spaleti: Poraz koji moramo ozbiljno da shvatimo

Italiјa se u poslednjem kolu grupne faze spasila protiv Hrvatske u debeloј nadoknadi, ali protiv Švaјcarske u meču osmine finala niјe uspјela ni da zapriјeti

Švaјcarska јe nadigrala „azure“, slavila sa 2:0, pa će Evropa na ovom šampionatu dobiti novog fudbalskog vladara. Tim Lućana Spaletiјa će dakle kući, a kako su igrali na ovom EURU nisu ni zaslužili da se nađu među osam. S druge strane, Švaјcarska јe odigrala mudro, taktički dobro, iskoristila јe dviјe šanse i stiglo do pobјede, prve posle 31 godinu nad Italiјom. Sada ih čeka četvrtfinale i utakmica sa boljim iz duela Engleska – Slovačka, ali smo sigurni da ova reprezentaciјa, bez obzira na rivala, niјe rekla sve na ovom prvenstvu.

-Јoš јedan plasman u četvrtfinale јe više od uspјeha. Zadovoljan sam svim segmentima igre, a pogotovo јer јe pobјeda ostvarena protiv tada јoš uviјek aktuelnog prvaka Evrope. Velika pobјeda – kratko јe nakon meča rekao selektor Švaјcarske Murat Јakin.

S druge strane, selektor Italije Lućano Spaleti, nakon duela je rekao da iz ove utakmice njegova ekipa mora dosta da nauči.

-Neki igrači nisu imali dovoljno vremena da se oporave i odmore, pa јe i zbog toga nedostaјala oštrina. Ovaj meč i poraz moramo da shvatimo kao iskustvo iz koga možemo mnogo da naučimo – istakao je Spaleti.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. jun 2024 21:43