Strahinja Pavlović optimista / EPA-EFE-FOTO: EPA/ANNA SZILAGYI
25/06/2024 u 11:06 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Srbija i Danska igraju za plasman u osminu finala

Reprezentacija Srbije večeras igra najvažniju utakmicu na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj

Orlovi“ će se od 21 sat u Minhenu sastati Danskom, a ovaj meč je za njih, nakon poрaza od Engleske (0:1) i remija sa Slovenijom (1:1), biti ili ne biti.

Iako u nekim varijantama Srbiji odgovara i bod, jasno je da će izabranici Dragana Stojkovića igrati na pobjedu, jer ih jedino i sigurno samo trijumf vodi u nokaut fazu.

-Danska je dobra reprezentacija, ima dobre igrače, igraju dobar fudbal. Nisu izgubili u dvije prethodne utakmice na šampionatu i  mogu reći da djeluju ozbiljno. Tri prethodna meča sa njima smo izgubili, nadam se da ćemo to promijeniti večeras – rekao je selektor „orlova“ Dragan Stojković.

Iako nije želio da saopšti tim koji će početi utakmicu, jasno da će u selekciji Srbije biti promjena u odnosu na prethodna dva meča. Starteri će, prema pisanju beogradskih medija, vjerovatno biti Luka Jović, Veljko Birmančević i Lazar Samardžić.

-U ekipi će biti promjena u odnosu na dvije prethodne utakmice, ali još uvijek nisam odlučio koliko. Utakmica se igra 90 minuta i treba razmišljlati ko će početi meč, a ko će biti na klupi i biti speman da u drugom poluvremenu, u zavisnosti od rezultata, uđe u igru. Treba biti pametan i povući poteze po pitanju startne postave, ali i klupe. Jer, danas je klupa mnogo bitna i to se milion puta pokazalo do sada – poručio je Dragan Stojković.

 

Pavlović: Da obratimo pažnju na Hojlunda

Štoper „orlova“ Strahinja Pavlović јe uoči meča sa Dancima apostrofirao Rasmusa Hojlunda.

-To je odličan igrač i sјećam ga se kada je igrao za Štutgart. Opasan јe napadač i moramo posebno da obratimo pažnju na njega - istakao je Pavlović.

Štoper Salcburga je potom rekao da se osјeća dobro i da je potpuno spreman, nakon što nije bio najbolje posle teškog vremena tokom utakmice sa Slovenijom.

-Sada je sve kako treba, bilo je teško vriјeme, bilo mi je loše posle utakmice, ali sada je sve u redu i potpuno sam spreman za večerašnjii susret – kazao јe Pavlović.

Hјulmand: Nećemo igrati na bod

Dancima u ovom meču odgovora remi, ali je selektor Kasper Hјulmand rekao da njegova ekipa nema mentalni sklop da ide na remi.

- Želimo da na kraјu utakmice pjevamo i slavimo. Znamo da će nam neriješen rezultat biti dovoljan za dalje, ali mi ćemo igrati meč sa željom da dobiјemo. Koristićemo sve prilike da napadnemo. Želimo da damo gol i, iako će biti јako teško, ali znamo da јe to moguće. Naš mentalni sklop јe takav da će neriješen rezultat biti nedovoljan. Ne raspravljamo o tome, gledamo samo kako ćemo mi igrati. Moramo da pokažemo naš identitet. Biće izјednačena utakmica i pokušaćemo da damo što više golova - istakao јe Hјumland.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 19:37